Parlament d’una dona jove

  • Text llegit durant el concert 'Ontinyent, poble del País Valencià'

VilaWeb
Redacció
09.06.2013 - 18:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Benvingudes i benvinguts al concert,

Sóc una jove valenciana com vosaltres, i estic tan indignada com qui més, perquè una altra volta les forces més retrogrades del nostre País, espantades davant la possibilitat de perdre el seu poder fàctic que tant de desastre ha causat al llarg dels últims anys, ara tornen de nou a espantar la gent amb el fantasma dels símbols. Cada vegada que han tingut por de perdre els seus privilegis, que són els nostres sotmetiments, han tret al carrer a passejar banderetes i noms de la confrontació i de divisió de la bona gent valenciana. I ja en tenim prou de tanta batalleta inútil i de tanta hipocresia. I per això hem de dir JA ESTÀ BÉ!, PROU! No tindran prou pintura blava per tapar les nostres il·lusions, ni diran prou mentides per a amagar les nostres legítimes aspiracions, ni ens faran prou amenaces com per a fer-nos por. No ho aconseguiran. Ara s’ha imposat la força de les nostres raons al damunt de la raó de la seua inútil força. Quan vulguen parlem, raonem, però prou de batalletes, que estan fent riure, i a vegades plorar amb les seues brutes accions contra la integritat de les persones. Nosaltres optem per la festa i la cançó, pel ball, per l’alegria, per l’amor i el bon humor. Benvinguts a la FESTAAAA!

El nom del nostre poble és Ontinyent, el de la comarca, la Vall d’Albaida i el del País, País Valencià, el que va ser triat per totes les forces democràtiques en la transició i que mans forasteres ens van canviar sense el nostre permís. No ens agraden els malnoms que ens volen imposar els legisladors de Madrid, ni els governants tan poc valencians com els que ara patim.    

País Valencià és el nom que volem a Ontinyent i a tots els pobles que han demostrat una estima especial per la llengua i la cultura pròpies. País Valencià és el nom que han triat des de fa molt temps escriptors, investigadors, mestres i tota la gent que treballa de veritat per redreçar un País que  ha passat molts anys de programada minorització a les mans d’autoritats gens sensibles amb les nostres legítimes demandes nacionals.

El nom de País Valencià ha estat també sempre el nom triat per poetes, cantants i trobadors de tota classe que han fet reviscolar el nostre cançoner tradicional i renovar-lo amb noves cants de lluita i llibertat: Des d’Ovidi i Raimon fins a Obrint Pas i Pep ‘Botifarra’.

Moltes gràcies als músics que han volgut vindre a Ontinyent. La seua música està omplint hui d’alegria la Glorieta i animant la joventut a seguir endavant per conquerir de nou el País que és el nostre, el País Valencià.

I cantem i riem contents de sentir-nos valencians, contents de saber que la nostra alegria i les nostres il·lusions es contagien, s’encomanen a una joventut que ens mira des de fora sense acabar d’entendre’ns encara. Però tot arribarà, perquè estem fent el camí correcte per assolir una vegada més la nostra merescuda dignitat com a poble.

Moltes gràcies.

Som i serem el País Valencià

Ontinyent, 8 de juny de 2013

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any