Ontinyent, poble del País Valencià

  • Text d'una dona

VilaWeb
Redacció
09.06.2013 - 19:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Benvingudes i benvinguts al concert,

‘Nosaltres baixarem de les muntanyes

per dir qui ens pren el nom i la paraula,

qui ens escarcella el gest a mans besades.

Qui ens assassina el goig amb mossegades.’

Això són paraules del poeta Jordi Bilbeny escrites fa 30 anys, però totalment vigents en l’actualitat. Sí, amigues i amics, encara hem de dir qui ens pren el nom i la paraula, encara hem d’eixir al carrer a cridar que el nostre nom no és cap altre que País Valencià! ‘Us ho dic. Aquest és el meu País./ El veieu. Aquest és el meu País.’ ens deia orgullós l’Estellés.

No ens faran cap por amb les seues amenaces i les seues prohibicions. Hem de seguir anant endavant, sense parar-nos massa temps en conflictes artificials. Hem d’anar endavant. Tenim dret a guanyar ja el nostre País Valencià. Ja ens pertoca, i els pertoca sobretot a les joves generacions que veniu espentant amb força, amb tota la força que us donen les vostres i les nostres justes il·lusions.

No ens hem cregut mai la història oficial dels vencedors. Ni la que ens van imposar a les nostres velles escoles ni la que us volen imposar demà a les vostres. Cal una radical rectificació de la història imposada, cal que sigueu vosaltres els autors, els protagonistes d’una història que la tenim per estrenar al nostre País Valencià. Una nova història que es diu futur, que està per fer, encara està per fer.

Som i serem un poble franc, poble amic de les persones amigues que miren als ulls i ens donen la mà oberta; som un poble de naturalesa acollidora, de casa sempre oberta als que vulguen entrar com a iguals a treballar colze amb colze amb nosaltres. I som també un País orgullós de ser-ho, que només rodem la clau de la casa a qui ve, superb, a prendre-nos-la. No ens agraden les imposicions: ni contra nosaltres ni contra ningú. No ens agraden les lleis usades com a instruments de coacció contra el poble. Som gent de pau i no ens agraden les amenaces, ni la divisió del poble, ni els enfrontaments. A nosaltres sí que ens interessa de veritat la unitat de tot el poble valencià en profit dels nostres fills, perquè només des de la fraternitat assolirem el progrés, la pau i la llibertat de tot el País Valencià.

Seguirem fent ús lliure de la denominació de País Valencià a pesar de totes les prohibicions hagudes i per haver, el nom que ens hem donat les associacions culturals i cíviques de tants pobles, els sindicats i les organitzacions polítiques valencianes, el nom usat pels escriptors, investigadors, docents… i per tota la gent que vol un futur millor per a la nostra terra. Sabedors que han volgut revifar les cendres de la vella batalla dels símbols de València perquè veuen que estan en perill els privilegis que els donava el poder, nosaltres revifarem amb més força les cendres de la pau i de la convivència sense perdre les nostres senyes d’identitat.   

I acabe recitant l’Estellés:

‘Cante per mi i cante pels pobles oprimits,

les nacions desfetes per les lluites infames

les prohibicions, pels que pateixen fam

i esperen l’arribada solar de la justícia.

Que el meu cant darrer  siga un cant de llibertat!’

Hui a Ontinyent afirmem la nostra esperança en el Poble i cridem:  País Valencià!

Ontinyent, 8 de juny de 2013

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any