Pel País Valencià

  • Text llegit per dos xiquets durant el concert 'Ontinyent, poble del País Valencià'

VilaWeb
Redacció
09.06.2013 - 19:52

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Benvinguts amics i amigues al concert,

Som Gabriel i Josep. Els nostres pares ens ensenyen a estimar les persones de tots els països del món, de tots els colors, de totes les llengües… I ens ensenyen també a estimar la llengua del nostre poble, del nostre País: el valencià. Per això estimem tant els nostres pares. Estem ací i volem parlar-vos en nom de tots els xiquets d’Ontinyent, un poble molt bonic de la Vall d’Albaida, ben orgullós de ser valencià. Estem contents de viure amb alegria al costat de molts altres pobles que junts formem un gran País, el nostre sempre estimat País Valencià.

Ara hem sabut que algú ens vol negar el nom del nostre País i no ens agrada gens això que volen fer, perquè llevar-nos el nom és el mateix que fer-nos desaparèixer del mapa. És com llançar a perdre el treball de tantes persones que han estat construint un nou País, un futur millor per a nosaltres. I això sí que no ho volem, mai de la vida! I com nosaltres no podem fer-ne res perquè no tenim l’edat, us demanem a vosaltres, que sou majors, que no deixeu que els qui manen allà a la capital ens amaguen el nom del nostre País. A la millor el que volen és embrutar l’ambient i el bon veïnatge. Però nosaltres volem un País i un ambient clars i nets, com el verd del bosc desprès de la pluja, com el cel blau i la mar blava.

Som un País obert a tots els qui vénen a viure ací i que volen ser valencians, com ho som nosaltres. Tenim moltes amigues i amics que han vingut de fora, alguns de molt lluny i altres de més a prop, que ens estimem molt, i que parlen valencià i estimen el nostre País Valencià, fins i tot més que algunes persones que van nàixer ací. Però a les escoles cada dia en som més els qui tenim la sort d’aprendre a llegir i a escriure el nostre ric valencià, la sort de poder dir amb orgull que som valencians, i que el dia de demà tindrem un País Valencià més autèntic.

Nosaltres som xicotets encara i es diu que:

‘ja som els amos del corral i del carrer,

de la figuera i la parra

i de la flor del taronger.’

Però, de majors, també volem ser els amos del nostre molt estimat i gran País Valencià.

Moltes gràcies.


Visca per sempre el País Valencià!

Ontinyent, 8 de juny de 2013

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any