Ocupen un cinema per projectar-hi el documental sobre el polèmic cas 4F

  • Han abandonat l'edifici de matinada i aquest matí s'hi podien veure furgons dels mossos · El film 'Des_Muntatge 4F' vol aclarir la veritat sobre els fets ocorreguts el 4 de febrer de 2006

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
09.06.2013 - 14:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Unes vuit-centes persones van ocupar ahir al vespre al vespre el Palau del Cinema de Barcelona, propietat del Grup Balañà i que roman tancat des del 2001, per presentar-hi el documental ‘Des_Muntatge 4F‘, sobre el polèmic cas en què nou persones van ser condemnades per la seva suposada relació amb l’agressió d’un agent de la guàrdia urbana el 4 de febrer del 2006. Tot i que la intenció era quedar-s’hi fins avui al vespre, finalment han abandonat l’edifici aquesta matinada.

Avui al matí ja no quedava ningú al cinema, tot i que s’hi han pogut veure diversos furgons dels mossos d’esquadra. A les vuit del vespre tenen previst de fer una concentració davant l’Ajuntament de Barcelona, i demà a les set del vespre tornaran a passar el documental al cinema Alexandra.

El documental, a càrrec de la Comissió Audiovisual del 15M, en col·laboració amb la productora Metromuster i el setmanari de comunicació Directa, és el resultat d’una investigació de dos anys sobre els fets d’aquella nit del 4 de febrer de 2006 al voltant d’un antic teatre ocupat al carrer Sant Pere més baix de Barcelona, on s’hi feia una festa. Els responsables del film diuen que aquest aporta informació inèdita i que ‘destapa un dels casos de corrupció policíaca més greus a Barcelona’. ‘La investigació desenvolupada pel documental 4F defensa la innocència dels joves i apunta a una trama de revenja policial’, afirmen.

Cinc de les persones condemnades ser empresonades i una d’elles, Patrícia Heras, es va suïcidar després de sis mesos a la presó. Els condemants, que sempre s’han declarat innocents, van denunciar maltractaments per part de la policia. Des d’aleshores, familiars, amics i entitats properes als condemnats han demanat la revisió del cas i han organitzat successius actes de protesta als carrers. També Amnistia Internacional va denunciar el cas i les tortures que van rebre els detinguts.

Amb aquestes noves accions, demanen l’anul·lació de les condemnes i que es declari nul el judici del 4F, que es reobri el pressumpte cas de tortures contra els detinguts i que ‘es condemnin els policies que van participar en el muntatge, els polítics i els jutges’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any