Blasco no pensa deixar l’escó a les corts, tot i els avisos de Fabra

  • Estira-i-arronsa entre el diputat i el president · Fabra li diu que haurà de plegar si hi ha judici

VilaWeb
Redacció
06.06.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, va enviar ahir un missatge clar a Rafael Blasco, diputat del PP a les corts i ex-conseller de Solidaritat: el va advertir que hauria de deixar el grup si s’obria judici contra ell. Fabra va fer aquestes declaracions a Benissa (Marina Alta) durant l’acte de repartiment de les banderes blaves de les platges. El president també va escriure a Twitter: ‘Blasco sap que haurà de plegar quan es compleixin les dues condicions que vaig anunciar. I una ja s’ha complert.’ Fabra ja havia avisat que decidiria sobre la situació de Blasco segons què digués l’advocacia i el jutge.

Justament abans-d’ahir l’advocacia de la Generalitat Valenciana havia demanat onze anys i mig de presó per a Blasco per presumpta participació en una trama de desviament de diners destinats a la cooperació amb el Tercer Món, en què s’acusa l’ex-conseller de tràfic d’influències, prevaricació, malversació i falsedat documental. El mateix dia la fiscalia anticorrupció demanava catorze anys de presó.

Ahir Blasco va assenyalar que de moment no tenia pas intenció de deixar l’escó. A més de repetir que era innocent, va dir que la seva presència al grup parlamentari era avalada pel fet d’haver-se presentat en una llista que havia obtingut 1,2 milions de vots. I encara va afegir que aquesta presència no la podia evitar ningú, perquè seria anar contra l’estat de dret.

També va dir què faria en cas que s’obrís un judici oral contra ell: ‘Valoraré la decisió i faré el millor per al meu partit i per a la meva funció com a diputat.’ Ara, va assegurar que no faria res que anés contra la seva dignitat personal o que posés en dubte la representació democràtica que té.

‘Cas Cooperació’

Blasco és encausat en una presumpta trama de desviament de fons destinats al Tercer Món des de la conselleria que va dirigir. La jutgessa li imputa delictes de tràfic d’influències, prevaricació, falsedat documental i malversació. La fiscalia anticorrupció demana 14 anys de presó, el PSPV-PSOE 15 i l’advocacia de la Generalitat Valenciana 11. També hi ha encausats membres del seu equip, acusats d’haver contribuït al desviaments de diners, almenys 1,6 milions d’euros. Algunes de les subvencions atorgades a falses fundacions sembla que foren destinades a comprar dos pisos, un entresòl i un garatge a València, i únicament es van transferir 43.000 euros (el 2,5% de la subvenció concedida) per a un projecte a Nicaragua.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any