Expulsada de les Corts una dona dependent que denunciava el deute del consell

  • Elvira Murcia ha interromput el ple amb queixes des de la tribuna i Cotino l'ha fet fora

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
05.06.2013 - 13:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Juan Cotino, president de les Corts Valencianes, ha fet fora de l’hemicicle Elvira Murcia, una dona dependent que fa un temps va encadenar-se davant el Palau de la Generalitat. Durant la sessió plenària, Murcia ha cridat contra el consell, al qual ha retret que no pagui els diners que deu als dependents. Cotino l’ha expulsada i l’oposició l’ha aplaudida.

La diputada d’EUPV Esther López intervenia en el debat d’una proposta per a crear una comissió d’investigació sobre l’aplicació de la llei de dependència –que ha estat refusada pel PP–, quan Murcia ha cridat des de la tribuna de convidats per denunciar que el consell devia molts diners als dependents i que els ofegava. Les protestes de Murcia, afectada per la malaltia coneguda per ‘ossos de vidre’, s’han sentit a l’hemicicle, on s’ha fet silenci fins que el president de les corts ha dit que els convidats no podien intervenir en el ple. Murcia ha continuat: ‘Vergonya del PP’, ‘tenen diners per a allò que volen’ i ‘Blasco allà assegut’, han estat algunes de les queixes que ha continuat expressant la dona, fins que Cotino ha dit que l’expulsava. 

La seva protesta ha aixecat els aplaudiments de l’oposició. La diputada Esther López li ha donat les gràcies. Mònica Oltra, de Compromís, ha destacat que ‘la dignitat’ havia entrat a les corts i el diputat socialista José Manuel Sánchez ha dit: ‘Ja ens agradaria que els dependents d’aquesta comunitat tinguessin el mateix grau d’emparament per part del president Fabra que el senyor Blasco. Mentre el president és incapaç d’expulsar els corruptes, sí que fa fora els dependents.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any