El govern retira la candidatura del domini .catalonia

  • La Generalitat va demanar fa un any a la ICANN el sufix, per a promoció turistica

VilaWeb
Redacció
04.06.2013 - 14:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Arran de l’obertura del mercat dels dominis genèrics aprovada per la Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), la Generalitat de Catalunya va demanar a aquest organisme el domini .catalonia, en principi per a ús de promoció turística. Ara el govern ha retirat la candidatura, malgrat que no hagi rebut cap objecció en tot el procés.

Fonts de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació han dit a VilaWeb que quan es va sol·licitar ara fa un any el domini geogràfic .catalonia, d’una banda es volia bastir al voltant seu una estratègia de promoció turística de Catalunya a internet i, d’una altra, es pretenia protegir el nom i evitar que es demanés des de l’àmbit privat.

Al cap d’un any, i amb unes eleccions i un canvi de govern pel mig, les mateixes fonts expliquen que el primer motiu, el de generar tota una estratègia amb el domini, ha caigut de les prioritats. De fet, ara es considera que amb el .cat ja n’hi ha prou. Quant a la segona motivació, es creu que el .catalonia ja ha quedat prou protegit atès que la petició ara aturada de la Generalitat pot establir un precedent de cara a conflictes d’interessos futurs, si algú el sol·licita.

La retirada de la candidatura abans del 31 de maig, tal com s’ha produït, permet a la Generalitat de recuperar el 70% de l’aportació que va haver de fer a la ICANN per presentar la candidatura, que va ser de 150.000 dòlars.

Ampliació de dominis

Ara fa un any, amb l’obertura del procés de nous dominis, la ICANN va rebre gairebé dues mil peticions de tot el món. De casa nostra, a més del .catalonia demanat per la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona va sol·licitar els sufixos .bcn i .barcelona. En el terreny privat, es van demanar els dominis .lacaixa, .mango i .seat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any