Milers de ciutadans tornen a fer costat a les víctimes de l’accident de metro i reclamen la reobertura d’investigacions

  • L'associació lamenta l'actitud del PP impedint una moció a l'Ajuntament de València i no reconeixent 'la mala gestió que va provocar la mort de 43 persones i 47 ferits'

VilaWeb
Redacció
03.06.2013 - 19:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Milers de ciutadans han tornat a donar suport a l’Associació de víctimes de l’accident del metro de València (AVM3J) en la seva concentració mensual, que aquest dilluns, com cada dia 3, ha sortit al carrer per reclamar noves investigacions i depuració de responsabilitats. Una de les portaveus de l’AVM3J, Rosa Garrote, ha llegit un manifest en què ha lamentat que el PP impedís aprovar el passat divendres una moció presentada a l’Ajuntament de València per reclamar reobrir investigacions. Garrote ha afegit que les responsabilitats polítiques de l’accident, on varen morir 43 persones, no les pot resoldre la justícia i ha exigit el govern valencià que assumeixi la responsabilitat per mala gestió.

Després del clam exigint la reobertura de la investigació de l’accident del metro de València, avui tornava a haver-hi la concentració a la plaça de la Mare de Déu, a les set del vespre. Per animar la gent a tornar-hi a anar i tornar-la a omplir, els convocants havien publicant un nou vídeo a la xarxa, amb l’etiqueta #el3totsalaplaça, convocant tothom a continuar exigint respostes i responsabilitats.

En tots aquests anys, cap càrrec no s’ha responsabilitat de l’accident, un dels més greus de tot Europa. LAssociació de Víctimes de l’accident del metro de València i la comissió d’investigació ciutadana fa temps que lluiten perquè hi hagi respostes i responsabilitats. A més, exigeixen que es reobri la investigació judicial, que es va arxivar.

Arran de l’emissió del programa Salvados de la Sexta, la fiscalia va decidir investigar si hi va haver fals testmoni en la comissió d’investigació, tal com assegurava l’ex-cap de seguretat de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV).

Informació relacionada: 

La mesa de les Corts ratifica la negativa a reobrir la comissió d’investigació de l’accident del metro de València

La Fiscalia investigarà si hi va haver fals testimoni en la comissió d’investigació de l’accident del metro de València

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any