0responsables denuncia que s’han ocultat proves i documentació de l’accident del metro de València

  • La sèrie documental '0responsables' vol esdevenir una comissió d'investigació ciutadana sobre l'accident de metro · Fou el més greu d'Europa, amb quaranta-tres morts.

VilaWeb
Redacció
04.06.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Associació de Víctimes del Metro ha fet públic el cinquè capítol de la sèrie documental 0responsables. S’hi explica que la comissió d’investigació va concloure que l’excés de velocitat havia estat l’única causa de l’accident. I que va descartar que hi hagués hagut cap fallada tècnica. Però en el vídeo els sindicats i la premsa acusen Metrovalencia d’haver ocultat proves i documentació sobre la manca de seguretat de la línia 1. Després d’aquest capítol, el següent tractarà sobre els dubtes que encara hi ha quant a l’estat dels trens i les dificultats de manteniment i de seguretat de les instal·lacions del metro de València.

La sèrie documental 0responsables vol aprofundir i analitzar els aspectes de l’accident amb un capítol cada mes. Hi han participat l’associació, Barret Films i la Fundació Valencianista i Demòcrata.

Al documental, que es presenta com una comissió d’investigació ciutadana, hi parlen els testimonis vetats a la comissió parlamentària i que foren silenciats pels mitjans públics.

Milers de ciutadans tornen a fer costat a les víctimes de l’accident de metro

L’associació de víctimes de l’accident del metro de València (AVM3J) va tornar a rebre el suport de milers de ciutadans en la concentració mensual. Ahir, com cada dia 3, van sortir al carrer per exigir que s’obrissin noves investigacions i es depuressin responsabilitats. Una de les portaveus de l’associació, Rosa Garrote, va llegir un manifest en què va lamentar que divendres el PP impedís d’aprovar una moció presentada a l’Ajuntament de València que demanava que es tornessin a obrir les investigacions. I va afegir que les responsabilitats polítiques de l’accident, en què moriren quaranta-tres persones, no les pot resoldre la justícia. Finalment, va exigir al govern valencià que n’assumeixi la responsabilitat per mala gestió.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any