La Generalitat i el Parlament demanen tres anys de presó pel blocatge a la cambra del 2011

  • Totes dues institucions actuen com a acusació particular

VilaWeb
Redacció
03.06.2013 - 13:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Parlament de Catalunya demana tres anys de presó per a vint manifestants que van participar en el blocatge del 15 de juny de 2011, perquè considera que van cometre un delicte contra les institucions de l’estat impedint l’entrada de parlamentaris. La Generalitat demana la mateixa pena de tres anys per quatre dels manifestants. Totes dues institucions actuen com a acusació particular.

En els seus escrits d’acusació, el Parlament i la Generalitat recullen els incidents del matí del 15 de juny durant la protesta convocada contra les retallades sota el lema ‘Aturem el Parlament. No deixarem que aprovin les retallades ‘, en què alguns diputats van ser increpats, colpejats i pintats, i que van fer que el president de la Generalitat, Artur Mas, i a la del Parlament, Núria de Gispert, hi accedissin en helicòpter.

‘Malgrat que majoritàriament els parlamentaris que van anar a la sessió del dia 15 de juny de 2011, van poder accedir al seu escó, canviant els seus hàbits de transport, la gran majoria d’ells en mitjans inhabituals (vehicles policials, helicòpters o protegits per càpsules policials), la veritat és que van haver de recórrer a aquestes extraordinàries mesures de protecció per la por i per impediment de circulació’, recull l’escrit del parlament.

En l’escrit també es diu que alguns diputats van ser envoltats, increpats i colpejats pels manifestants i van haver de refugiar a la comissaria de la guàrdia urbana del carrer Nàpols i en la seu d’UDC del mateix carrer, entre d’altres.

La fiscalia de l’Audiència espanyola ha demanat cinc anys de presó per aquests vint manifestants acusats, en considerar que van causar ‘un temor a la seguretat’ dels diputats que intentaven entrar a la cambra.

Una campanya a Internet recull signatures per demanar al Parlament que retiri la seva petició de presó per als acusats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any