Joaquim Nadal: ‘Votaria sí a la independència’

  • Explica que si s'avança en el procés caldrà un partit per a vehicular el vot de progrés i d'esquerres

VilaWeb
Redacció
03.06.2013 - 09:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-conseller socialista Joaquim Nadal (@quimnadal) ha dit avui al Matí de Catalunya Ràdio que en una consulta votaria sí a la independència de Catalunya. ‘Tinc la sensació que ens hi porten arrossegats’, ha dit, afegint que el problema no és Espanya. ‘Espanya no em molesta. Gens. El que em molesta és l’estat, com a estat, amb l’actitud. Em molesta tothom qui frena una evolució natural.’ Nadal ha explicat que mai no s’ha sentit independentista, però ha argüit que ara no veu a cap més opció que no sigui votar sí a la independència.

‘No he estat mai independentista. Diria, fins i tot, que no me’n sento, o que me’n sento a contracorrent. Hauria volgut i pensat que era possible el somni impossible. Però en aquests moments, és així de simple, dic que jo votaria sí, perquè tinc la impressió que ens hi porten arrossegats. La política del PP i els sectors espanyolistes de la política, la gent que no ha volgut assumir la història del país, tornen a reconstruir les velles fal·leres centralitzadores que ara topen amb una majoria social a Catalunya, que diu que vol anar en una altra direcció.’ 

També ha avisat: ‘Si em cansés de la meva formació política, sortiria per la porta del darrere, sense fer merder.’ Finalment, ha dit: ‘Si es materialitza el procés independentista caldrà un partit que vehiculi el vot de progrés i d’esquerres.’ Ho podeu escoltar al començament de la tertúlia:

Tensions amb Pere Navarro

Nadal ha dit que no pensava deixar el seu partit, tot i que ha admès que hi havia ‘algú al PSC’ a qui molestava que ell digués ‘que votaria que sí’, recordant la polèmica viscuda aquest cap de setmana a Twitter amb el primer secretari socialista, Pere Navarro: ‘Jo reclamo la meva herència, amb virtuts i defectes. I no em sembla correcte administrar el patrimoni d’un partit a base d’intentar liquidar l’herència rebuda. Seria molt difícil, molt, trobar en els últims anys una escletxa de declaracions meves en què hagi malparat del primer secretari del meu partit. Ell parla de mi i jo replico, dient que les coses s’han de plantejar d’una altra manera’.

Nadal es referia a les declaracions  que va fer Navarro PSC a RAC1, on va dir: ‘Nadal ha estat portaveu del govern i conseller, i ara sembla que pensa coses diferents de les que defensava aleshores. La seva opinió és respectable però no compartida. […]. Nosaltres hem rebut una herència i un dels autors d’aquesta herència, entre altres, és el senyor Quim Nadal. És evident que la situació del partit no l’hem creat nosaltres, ens ha vingut, i nosaltres ho intentem administrar per reconstruir el partit. Per tant, m’hauria agradat que persones com ell i altres que ara són tan crítiques haguessin actuat de la manera que prediquen ara quan tenien altíssimes responsabilitats.’ Les paraules de Navarro van rebre respostes contundents de Nadal a través de Twitter, i també de Montserrat Tura. Les reproduïm tot seguit:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any