Bocairent, capital de la Vall d’Albaida

  • Un grup de lectors de VilaWeb provinents de Catalunya i de Mallorca participen en un viatge a Bocairent coincidint amb la celebració d'aquesta festa per la llengua

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
31.05.2013 - 23:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Aquest dissabte, Bocairent es converteix en centre de la comarca amb la celebració de la 26a Trobada d’Escoles en Valencià de la Vall d’Albaida, un esdeveniment que compta amb un centenar de propostes entre tallers i exposicions i que atraurà, com cada any, milers de persones entre participants i visitants. Enguany, totes les trobades es fan sota el lema genèric ‘La veu del teu poble’, en homenatge a Vicent Andrés Estellés.

Durant el matí, l’Ajuntament oferirà a tots els visitants l’entrada gratuïta als museus i espais turístics municipals de la localitat, i s’ha preparat un ‘menú-trobada’ al preu de deu euros que es podrà degustar per a dinar a tots els bars i restaurants de Bocairent. A més, s’ha organitzat una gimcana infantil pel poble. L’exposició organitzada per l’associació Festasa, instal·lada al maset dels Espanyoletos, també estarà oberta.

La programació pròpia de la Trobada començarà a les quatre i mitja de la vesprada, amb l’arribada al col·legi ‘Lluís Vives’ dels centres participants, des d’on eixiran en cercavila fins al nucli històric de la localitat, on hi haurà instal·lats els tallers i parades. Aquests, juntament amb les exposicions i les exhibicions, arrancaran després que a la plaça de l’Ajuntament s’haja donat la benvinguda i es cante la cançó de la Trobada. Fins a les vuit de la vesprada estarà activa la festa, i en aquesta hora serà quan una nova comitiva anirà fins a la plaça de bous on actuaran Rascanya, Odi i Karra-ska’l, en el concert de la Gira.

Bocairent ja va celebrar la Trobada l’any 2000 (vídeo). En aquesta pcasió,  la comissió encarregada de l’organització l’han formada l’Escola Infantil Municipal, el CEIP ‘Lluís Vives’, l’institut de secundària, l’escola d’adults ‘Manuel Santonja’ i les AMPA dels dos centres educatius, a més de l’Ajuntament i la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del Valencià.

Un grup de lectors de VilaWeb provinents de Catalunya i de Mallorca participen en un viatge a Bocairent coincidint amb la celebració d’aquesta festa per la llengua.

Aquest dissabte es fan també les trobades de Balones (Alcoià-Comtat) i Benidorm (Marina Baixa).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any