La televisió del senat francès explica els beneficis de la independència de Catalunya

  • [VÍDEO] PublicSénatTv parla amb Vila d'Abadal, Salvador Cardús i alguns ciutadans sobre el procés sobiranista

VilaWeb
VilaWeb
Col·lectiu Emma i Pere Cardús
31.05.2013 - 17:32

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘Fa massa anys que l’estat espanyol ens oprimeix’, explica una entrevistada, i la veu en off afegeix: ‘Amb la crisi, la gent obre finalment els ulls’ i ‘tothom està convençut que sense Espanya, Catalunya viuria millor’. PublicSénatTv, la televisió pública del senat francès, ha dedicat un reportatge de cinc minuts i mig a analitzar el procés independentista que viu Catalunya, en el qual participen Josep Maria Vila d’Abadal, batlle de Vic, i Salvador Cardús, sociòleg i membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional.

‘Som un altre país, un país que no té estat’, explica Vila d’Abadal. ‘No ens volem tancar sobre nosaltres mateixos, al contrari, [la independència] és la possibilitat d’obrir-se a Europa i parlar d’igual a igual amb Madrid’, diu Cardús.

El contrapunt el posa Salvador Guillermo en nom del Foment Nacional del Treball, que assegura que una Catalunya independent quedaria fora de la Unió Europea, i alerta sobre un boicot espanyol als productes catalans.

El reportatge va seguit d’una entrevista amb la diputada belga al Parlament Europeu Véronique De Keyser, que reflexiona sobre els nous processos d’independència a Europa. ‘Catalunya té una història mil·lenària i fins ara s’havia anat entenent amb Madrid reclamant cada cop més autonomia, però la situació de crisi ho ha crispat tot’, explica.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any