El PSC pacta amb l’extrema dreta per impedir la consulta a l’Hospitalet

  • Aprova una moció juntament amb PP i Plataforma per Catalunya · El text insta l'ajuntament a no facilitar recursos per a la consulta si no té el permís de l'estat espanyol · Navarro defensa la campanya pel no a la independència

VilaWeb
Redacció
30.05.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els grups municipals del PSC, PP i PxC de l’Hospitalet de Llobregat van aprovar ahir una moció que instava l’ajuntament a no facilitar recursos per a una consulta sobre la independència ni a participar-hi si no tenia l’autorització de l’estat espanyol. La moció va ser presentada pel PP i va obtenir el suport del PSC, amb majoria al consistori, i de la racista Plataforma per Catalunya (PxC). En canvi, CiU va votar-hi contra, com també i ICV, que forma part del govern local.

El text defensa que l’ajuntament no cedirà espais ni facilitarà recursos humans ni materials per a un referèndum sobre la independència a la ciutat, si no ha estat aprovat al congrés espanyol.

‘El president de la Generalitat de Catalunya, en lloc de seguir els procediments legalment establerts per a la presentació de la seva proposta de referèndum sobre la independència de Catalunya, insisteix en la intenció d’incomplir la llei si el govern espanyol prohibeix que se celebri’, diu la moció. Alhora, s’hi rebutja el Consell Assessor per a la Transició Nacional: ‘Té per objectiu promoure la independència de Catalunya’, diu la moció.

Navarro defensa la campanya pel no a la independència

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, beneeix la campanya pel no a la independència que impulsa la secció local del PSC de l’Hospitalet de Llobregat, perquè defensa ‘allò que pensa el partit’. Tot i admetre que ignorava el contingut de la iniciativa, diu que el PSC és partidari d’una consulta ‘acordada i legal’ i que defensa una reforma de la constitució ‘en sentit federal’, una proposta que justament ahir va presentar a Madrid. ‘No sé exactament què s’ha aprovat a l’Hospitalet’, va reconèixer, però va recalcar que la posició dels socialistes sempre havia estat la mateixa.

‘El PSC de l’Hospitalet ha fet una campanya amb allò que pensa el partit i, per tant, res a dir’, va aclarir Navarro. ‘Els partits tenen el dret de fer campanyes i d’opinar, igual com uns altres defensen les seves opcions independentistes o centralitzadores’, va reblar.

 

Més informació: El PSC comença a l’Hospitalet una campanya pel no a la independència

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any