Polèmica pel foc al bosc al nou anunci d’Estrella Damm

  • Damm discuteix a Twitter amb Protecció Civil i Agents Rurals · Espadaler mira de treure-hi importància, però diu que si cal Damm farà els ajusts necessaris a l'anunci

VilaWeb
Redacció
29.05.2013 - 18:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’anunci de cada estiu d’Estrella Damm, enguany protagonitzat per Love of Lesbian i un grup de joves que es troben a una masia per fer un arròs, ha estat objecte de polèmica. En les imatges, els joves fan un foc molt a prop del bosc, una pràctica prohibida pel risc d’incendis. Abans-d’ahir se’n va fer la presentació oficial i poc després Protecció Civil va aprofitar l’avinentesa per recordar que ‘hi ha coses que convé no fer’. L’avís de Protecció Civil va ser per Twitter, i fent ús de l’etiqueta #mediterràniament, lema de l’anunci. Al piulet, hi deia: ‘A l’estiu, a prop del bosc fer foc = 600 euros de multa com a mínim!’

Estrella Damm va respondre, també via Twitter, dient que havien demanat els permisos corresponents, cosa que va propiciar un aclariment de Protecció Civil.

Molts usuaris de Twitter han lamentat que a l’anunci hi aparegués aquesta pràctica i alguns han recordat els incendis de l’estiu passat a l’Empordà. Per una altra banda, els agents rurals de la Generalitat també han criticat l’anunci i n’han demanat la retirada immediata, argüint que no es tracta únicament de tenir els permisos corresponents per a fer el rodatge, sinó de l’exemple que dóna l’anunci per als ciutadans. Heus ací la conversa via Twitter entre els agents rurals i Estrella Damm.

El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, s’hi ha referit avui a preguntes dels periodistes i, tot i que ha admès que no tenia tota la informació del cas, ha tret importància a la qüestió dient no tenia dubtes sobre la sensibilitat de Damm i s’ha mostrat convençut que, si calia, Damm faria els ajusts adients a l’anunci (vídeo).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any