La concentració ultra de Burjassot fracassa

  • A tot estirar hi ha assistit un centenar de manifestants · El PP prova de desmarcar-se'n un cop vista la minsa assistència i el ridícul

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
28.05.2013 - 19:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La concentració ultra de Burjassot ha fracasat. A tot estirar, hi han assistit un centenar de manifestants. Cap representant del PP no hi ha participat, tot i que el partit formava part de la convocatòria. Els regidors del PP han creuat la plaça durant la concentració pocs minuts abans de les vuit per assistir al ple i han saludat alguns dels assistirs, però no s’hi han quedat. Un cop a l’ajuntament han dit, després de veure’n el fracàs, que ells no havien convocat formalment la concentració, malgrat haver-ho fet a través de les xarxes socials aquests darrers dies. ‘Ni ha convocat ni s’ha adherit a la concentració’, ha dit al ple la portaveu del PP, que, això sí, ha afegit que el seu grup no criticava la concentració perquè compartia algunes de les reivindicacions que promovia.

La concentració, convocada per la ‘Plataforma valencianista de Burjassot’ (que no compta amb registre oficial), ha estat registrada a la delegació del govern espanyol pel Grup d’Acció Valencianista (GAV)  i comptava amb el suport d’España 2000 i altres grupuscles d’extrema dreta. Tenia per lema ‘No volem un alcalde catalaniste de Burjassot’ i al cartell clamava contra ‘les orgies catalanistes, la pujada d’impostos, els concerts proetarres, la gestió municipal deficient i la política cultural sectària del consistori’. El batlle de Burjassot, Jordi Sebastià, ha dit que la baixa assistència confirmava que al País Valencià ‘es viu l’agonia del feixisme disfressat de blaverisme’.

Els caps ultres del GAV i d’España 2000

Sí que hi ha participat José Luis Roberto, president del grup ultra España 2000, Manolo Latorre, màxim dirigent del Grup d’Acció Valencianista (GAV), i l’ex-regidor d’Unió Valenciana, Víctor Silvestre. El ridícul ha estat tal que a la xarxa s’han mutiplicat els comentaris de burla i enginyosos contra els ultres. Podeu veure’n una mostra ací.

Al ple, que ha transcorregut amb nora¡malitat, el PP presenta una moció perquè el municipi surti de la Xarxa Ramon Llull

Durant el ple municipal, que s’ha fet amb tota normalitat i amb una gran assistència de veïns, el PP ha presentat una moció perquè el municipi surtís de la Xarxa de ciutats valencianes Ramon Llull. La moció ha estat refusada per tots els grups parlamentaris.

Al mateix ple s’ha aprovat per unanimitat a proposta del PSPV-PSOE una moció condemnant l’intent de boicot a l’homenatge a Estellés que va realitzar l’Ajuntament de Burjassot amb presència del president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer. Els grups també han aprovat per unanimitat una moció de Compromís en suport a Ramon Ferrer.

Suport de tots els partits a Sebastià

Abans de la manifestació la resta de formacions del País Valencià s’havien solidaritzat amb el poble i amb el seu batlle, Jordi Sebastià. Vegeu ací els comentaris de de Ximo Puig (PSPV), Enric Morera (Compromís), Ricardo Sixto (EUPV), Josep Guia (PSAN i SI), Agustí Cerdà (ERPV) i Natxo Calatayud (esquerra independentista).’

Editorial de Vicent Partal: Una barricada democràtica per Burjassot

Entrevista amb el batlle, Jordi Sebastià: ‘La manera de fer de Burjassot molesta’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any