L’Escoleta del Llombo guardonada en els Premis Sambori 2013

  • Vora 74.000 treballs de tot el País Valencià hi han participat

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
27.05.2013 - 20:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Dissabte passat, 25 de maig, es van lliurar els premis d’àmbit de País Valencià dels Premis Sambori 2013, a la Universitat d’Alacant. Entre els guardonats, hi ha l’Escoleta del Llombo d’Ontinyent, premiada pel treball ‘Bon dia de matí’.

Per a recollir el premi van viatjar fina a Alacant un grup de pares, mares, alumnes i les mestres Anna, Tona i Vero. El premi consisteix en un diploma acreditatiu i un lot de material escolar que inclou una flauta travessera, un instrument que segons que han expicat des de l’escoleta ha fet molta il·lusió als xiquets perquè estan treballant el projecte 10deMÚSICA.

Els premis Sambori, convocats des de 1998, cobreixen tots els nivells educatius, des d’Infantil fins a modalitats universitàries i de formació de persones adultes. En total, vora 74.000 participants de 16 comarques valencianes hi han participat enguany. Els Sambori tenen dues fases, la de comarca i la de País, per això entorn a les Trobades d’Escoles en Valencià, cada Coordinadora comarcal d’Escola Valenciana organitza el seu premi Sambori, on participen els alumnes d’eixa comarca. Els primers premis de cada categoria comarcal, són els que concursen en el Sambori de País.

Segons Josep Chaqués, president de la Fundació Sambori, ‘aquest concurs és un vehiculitzador de la creativitat feta en valencià per part de l’alumnat i seria impossible aconseguir aquestes xifres de participació sense la implicació dels mestres i del professorat de les escoles i els instituts que creuen fermament en el Sambori com una eina de treball de l’escriptura a l’aula’.

Enguany La Cívica d’Escola Valenciana, la coordinadora de l’entitat a l’Alacantí, celebra els seus 25 anys. Per aquest motiu, el lliurament de la final dels Premis Sambori s’ha fet a la Universitat d’Alacant .

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any