Notícies

Dilluns  27.05.2013  19:51

Un dibuix antisemita, reclam de la manfiestació de l'extrema dreta a Burjassot

Men?ame
 

La pàgina de Facebook 'No volem un alcalde catalanista' aplega bona part dels convocants de la manifestació de l'extrema dreta prevista per demà a Burjassot. Hi pengen cartells i fotografies de tota mena contra el batlle del municipi, i un usuari, membre del GAV segons Antifeixistes.org, hi ha publicat el manifest de convocatòria acompanyat d'un dibuix antisemita: una caricatura d'un jueu amb barretina.

El Partit Popular s'ha sumat a la convocatòria de diverses organitzacions ultres, encapçalades per España2000 i el GAV, per a manifestar-se contra el batlle de Burjassot, Jordi Sebastià (Compromis). La convocatòria la fan una sèrie de grupuscles desconeguts entre els quals només destaquen aquests dos. El GAV fa dècades que organitza actes violents contra les autoritats democràtiques i España2000 és un partit ultradretà i xenòfob. 

Burjassot ha estat objecte de diverses polèmiques les darreres setmanes per l'actuació de l'extrema dreta. Primer perquè l'alcalde va prohibir una paradeta d'España2000, grup pròxim a l'assassí del jove de Burjassot Guillem Agulló. Posteriorment el GAV va intentar sabotejar un homenatge a Vicent Andrés Estellés, insultant el president de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, precisament un home proposat pel Partit Popular i provinent del blaverisme. Hores abans el monument al poeta de Burjassot havia estat atacat amb pintura.

El Partit Popular se suma ara a aquestes maniobres, una actitud que ha estat condemnada per tots els partits de tradició democràtica. Dimarts l'extrema dreta i el PP pretenen concentrar-se davant l'ajuntament en una convocatòria que afirmen que és contra 'les orgies catalanistes'.