Duran i Lleida, a La Razón: ‘A la pràctica, del procés sobiranista, no hi ha res’

  • Diu que la ruptura amb CDC no és desitjable, però no la descarta · El PP li demana que parli clar sobre la independència

VilaWeb
Redacció
26.05.2013 - 12:27

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El líder d’Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida, diu avui en una entrevista al diari espanyol La Razón que ‘a la pràctica, del procés sobiranista, no hi ha res’. D’aquesta manera respon a la pregunta de si el govern està excessivament concentrat amb el procés sobiranista. Per Duran, s’han fet dues declaracions al parlament i s’ha constituït una comissió, cosa que a la pràctica no és res. Duran també diu a l’entrevista que ell defensa una via confederal no independentista i que el Consell Assessor per a la Transició Nacional ‘no només estudiarà la independència’.

També diu que un estat català seria viable econòmicament, però explica que, en opinió seva, no es tracta d’això, sinó d’aconseguir que ‘l’especificitat de Catalunya sigui reconeguda’. Pel que fa a la relació entre CiU i Esquerra, treu ferro a les divergències i diu que no es poden fer els pressupostos fins que el govern de l’estat no fixi un límit de dèficit que no porti la Generalitat a la fallida o a la destrucció de l’estat del benestar.

Sobre la relació amb CDC: ‘És més complicada, sens dubte’

Preguntat pels sondatges que indiquen que CiU baixa en relació a Esquerra, Duran diu: ‘Ja saben que per una part de Convergència el responsable [de la davallada] sóc jo perquè com que faig un discurs moderat, estic apartant els electors de CiU, però crec que és una anàlisi equivocada’.

Això sí, reconeix que la relació entre CDC i Unió ha esdevingut ara ‘més complicada, sens dubte’. Però això demana habilitat als dirigents i avisa que seria un error que la coalició es trenqués. ‘M’agradaria trobar un escenari en el qual no fos necessària la ruptura, i si aquest escenari no som capaços de trobar-lo, Déu dirà.’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any