El BBVA culmina la integració d’Unnim, que desapareix

  • Unnim Caixa ja s'ha transformat en Fundació Especial Antigues Caixes Catalanes de Manlleu, Sabadell i Terrassa

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
27.05.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Des d’avui, la marca Unnim ja no existeix. El nom de l’entitat bancària que agrupa les caixes de Terrassa, Sabadell i Manlleu desapareixerà i serà substituït pel de BBVA, que aquest cap de setmana ha enllestit la fusió de les caixes amb l’operació d’integració informàtica de la xarxa d’Unnim. D’aquesta manera, s’acaba un procés que va començar l’estiu de l’any passat amb la compra d’Unnim per part del banc. 

Arran de la fusió per absorció, les emissions de participacions preferents i obligacions subordinades perpètues que havia fet Unnim reprendran el pagament de la remuneració, car l’entitat ha tornat a tenir beneficis. D’ara endavant, el BBVA s’encarregarà de pagar els cupons als titulars d’aquestes participacions i d’obligacions d’Unnim.  

Paral·lelament, Unnim Caixa s’ha transformat en fundació especial, que tindrà el nom de Fundació Especial Antigues Caixes Catalanes de Manlleu, Sabadell i Terrassa. També tindrà tres fundacions territorials circumscrites principalment a la zona d’origen de cadascuna de les caixes. La nova fundació diu que continuarà la tasca que les antigues caixes d’estalvis han fet a través de les obres socials durant més de cent cinquanta anys. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any