Un grup de treballadors i estudiants ocupa el rectorat de la UB

  • Per evitar retallades en la plantilla · La PUDUP demana transparència als pressupostos de la universitat i exigeix la derogació de l'augment de taxes

VilaWeb
ACN
23.05.2013 - 12:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un grup de treballadors de la Universitat de Barcelona (UB) i estudiants han ocupat el rectorat aquest dijous al matí per mostrar el seu rebuig al que consideren un desmantellament de la universitat pública. Els ocupants demanen a l’equip de Govern encapçalat per Dídac Ramírez i a la Secretaria d’Universitats que no es redueixi el personal docent i el PAS de cara al curs vinent i per això asseguren que no estan disposats a acceptar cap acomiadament ni no renovacions de contractes. A més, exigeixen la derogació de la pujada de taxes i la reducció d’ajudes econòmiques i reclamen ”transparència” en els pressupostos de la UB així com també demanen una comunicació més àgil amb els treballadors.

Desenes de treballadors del PDI i estudiants han entrat aquest dijous al matí, cap a les 8:30, al rectorat de la Universitat de Barcelona (UB) per ocupar l’espai com a mesura de protesta per les retallades, les condicions laborals del personal i les condicions dels estudiants. Els treballadors i estudiants, tal i com ha explicat, Rut Gozalbo, han planejat fer una estada ”indefinida” i ”de llarga durada”, quedant-se a dormir al rectorat per reclamar que no hi hagi més acomiadaments ”emmascarats” a través de les no renovacions de contracte. 

També reclamen que es millorin les condicions dels estudiants, retirant l’augment de taxes i potenciant les beques, i exigeixen més ”transperència” en els pressupostos de la UB i en la Reforma de l’Estatut de la Universitat de Barcelona que està prevista per l’any 2015.

Durant aquest matí, els concentrats han començat a organtizar-se en comissions per poder mantenir la protestar i fer-la ”sostenible” al llarg dels dies. La Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) proposa una lluita ”conjunta” i uns objectius ”col·lectius” i per això reclama que es reconeguin les assemblees com a espais reals de debat, comunicació i presa de decisions. Per això volen l’alliberament d’hores lectives que facilitin les relacions entre el professorat, l’alumnat i el PAS.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any