S’ha mort Georges Moustaki

  • El cantant francès, nascut a Alexandria, era un emblema de la cançó universal i un gran amic de la cultura catalana

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
23.05.2013 - 10:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El músic i cantant Georges Moustaki s’ha mort. Tenia 79 anys. S’ha mort a Niça, on vivia des de feia mesos. Precisament, va ser en un concert al Palau de la Música de Barcelona, el gener del 2009, on va renunciar per primera vegada a acabar un concert, arran de la malaltia respiratòria que finalment se l’ha endut.

Moustaki, un dels grans noms de la cançó francesa i universal, va néixer a Alexandria fa setanta-nou anys i va compondre cançons com ‘Le métèque’, ‘Le facteur’, ‘La mer m’a donné’, ‘Ma solitude’ o ‘Le temps de vivre’, que han esdevingut peces històriques per a explicar l’evolució de la música i de la societat. Sempre va ser un home vinculat a tot de causes i gran amic dels seus amics. Amant de la gran Edith Piaf, va escriure per a ella ‘Milord’.

Marina Rossell va publicar fa un parell d’anys un disc fet de cançons de Moustaki traduïdes al català, un disc d’homenatge al seu amic. A VilaWeb TV podeu veure fragments d’un assaig del concert de Rossell al Palau de la Música.  

Moustaki també va participar el desembre del 2011 en el programa ‘El convidat’ de TV3, protagonitzat per la cantant Marina Rossell. A continuació, el podeu tornar a veure:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any