Wert, sobre les crítiques a la LOMCE: ‘Són com ocellets apuntant a les escopetes’

  • 'A mi tant me fa vuit com vuitanta', diu sobre el nombre de pares que demanen l'escolarització en espanyol a Catalunya

VilaWeb
ACN / Redacció
21.05.2013 - 11:45

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ministre d’Educació espanyol, José Ignacio Wert, diu que és que la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat de l’Educació (LOMCE, pdf) impliqui cap imposició autoritària de l’espanyol. Ha criticat que el govern català utilitzi un ‘llenguatge bèl·lic’ per atacar la llei, però en canvi ha fet servir a següent metàfora per a dir que veu les crítiques que rep com un intent d’enfocar la qüestió al revés: ‘Són com ocellets apuntant les escopetes’. També ha dit que la ‘ferocitat dels “atacs’ avala que aquesta ‘és la reforma que necessita el país.’

Wert ha fet aquestes declaracions en un acte del PP de Madrid on ha estat presentat per la presidenta regional del partit, Esperanza Aguirre, i on ha assistit també el president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González. El públic ha aplaudit quan la presentadora ha anunciat, abans del torn de preguntes, que comptaven per primera vegada en un acte del PP de Madrid amb la presència de la televisió pública catalana.

Wert ha acusat la Generalitat d’haver creat una ‘absoluta confusió’ de manera ‘interessada’ sobre el que diu la llei respecte al castellà i d’haver ‘sobrereaccionat’ davant una reforma que ‘no posa en qüestió la immersió sinó que només implanta una clàusula de salvaguarda’. En aquest punt ha insistit que la norma busca garantir un dret que demanden els ciutadans: ‘És que m’he inventat jo els pares que han anat a la Generalitat o a la via judicial perquè els seus fills puguin ser escolaritzats en castellà?’, ha preguntat.

Segons el ministre és ‘fals de tota falsedat’ que la norma suposi ‘un atac a cap llengua oficial ni una imposició autoritària del castellà’, sinó que ‘és una norma prudent i de pur sentit comú’. En aquest sentit ha lamentat que ‘s’utilitzi el llenguatge bèl·lic’, dient que ‘s’ataca a la llengua catalana’ i ha recordat que ell és un ministre ‘que parla català’ només busca ‘garantir un dret’. ‘A mi m’és igual 8 que 80’, ha dit en relació al nombre de pares que han sol·licitat el castellà com a llengua vehicular a Catalunya.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any