La mesa de les Corts ratifica la negativa a reobrir la comissió d’investigació de l’accident del metro de València

  • El parlament valencià fonamenta la decisió en una resolució que impedeix tramitar durant el mateix període de sessions les iniciatives ja debatudes

VilaWeb
Redacció
20.05.2013 - 18:03

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La mesa de les Corts Valencianes s’ha ratificat en la negativa a tramitar la petició de creació d’una nova comissió parlamentària d’investigació de l’accident de metro de València de l’any 2006, segons que ha informat Compromís, formació que va sol·licitar-ne la reobertura el 12 d’abril. Divendres passat, la fiscalia de València va decidir reobrir les investigacions de les causes del sinistre que va causar 43 morts i 47 ferits. A l’escrit de negativa, la mesa fonamenta la decisió en una resolució que impedeix tramitar durant el mateix període de sessions les iniciatives ja debatudes.

En aquest recurs, Compromís demanava també la recusació del president de les corts, Juan Cotino, per formar part de la decisió de no tramitar la petició de creació d’una comissió d’investigació que pretén dilucidar uns fets dels quals és protagonista per les visites als familiars de les víctimes presumptament per oferir llocs de feina en canvi del seu silenci. 

Segons que ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mònica Oltra, ‘que es presenten tantes peticions de creació de comissions d’investigació en el parlament valencià no és sinó un reflex de la situació d’irregularitats i corrupció que implica la gestió del PP, cap altre parlament compta amb un nombre tan alt d’imputats, per tant no és cap argument vàlid vetar d’aquesta manera la iniciativa, es tracta d’una mesura establerta per protegir en allò possible el PP dels temes que els són incòmodes’. 

Per Oltra, ‘el PP no vol que se sàpiga la veritat sobre l’accident, és inadmissible que es neguen a obrir una nova comissió d’investigació després de saber-se les pressions que van practicar membres del govern a les víctimes i als seus familiars’.

‘Amb aquest reiterat rebuig a la creació d’una nova comissió d’investigació entenem que les paraules del president Fabra i del vice-president Ciscar dient que donen suport a les víctimes i que col·laboraran perquè se sàpiga la veritat són mentida’, ha dit Oltra, que considera inexplicable la gestió de l’accident ‘segons els interessos partidistes del PP i no dels interessos ciutadans que volen que es depuren responsabilitats polítiques i sobretot que se sàpiga la veritat’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any