Mas avisa a Wert que atacant la llengua no dividirà Catalunya

  • El president de la Generalitat és rebut amb una marea d'estelades durant una visita institucional a Folgueroles

VilaWeb
ACN
19.05.2013 - 15:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, Artur Mas, recorda al ministre d’Educació espanyol, José Ignacio Wert, que la llengua catalana és “patrimoni de tots els catalans” i li adverteix que atacant-la no podrà dividir Catalunya: “Hi ha una unitat molt gran a l’hora de defensar allò que per a nosaltres és fonamental”. Mas també ha instat Wert a prendre nota de les repercussions de les seves accions: “La desconnexió emocional de molta gent de Catalunya respecte l’estat espanyol passa per aquestes agressions. No hi ha pitjor sord que el que no vol escoltar”, ha etzibat. Mas ha fet aquestes declaracions durant una visita institucional a Folgueroles (Osona), on els veïns l’han rebut amb una marea de banderes estelades.

Banderes estelades, crits d’independència i missatges de suport. Així ha rebut el municipi de Folgueroles al president de la Generalitat, Artur Mas, que aquest diumenge ha visitat el poble en motiu de les festes dedicades a la figura del poeta Jacint Verdaguer. Mas ha assegurat que aquesta rebuda suposa una “injecció d’autoestima aplicada a nivell de país”.

“És moment d’estar cohesionats”, ha dit Mas, en un moment en que l’estat espanyol torna a amenaçar “un cop més” la llengua catalana, amb l’aprovació de la darrera Llei d’Educació impulsada pel ministre Wert. “Només volen espanyolitzar les nostres criatures a les aules de les escoles catalanes”, ha advertit el president.

Segons Mas, però, el govern espanyol no s’adona que tot i la diversitat lingüística i ideològica que existeix a Catalunya, “hi ha unitat molt gran a l’hora de defensa allò que és fonamental”. El català, afegeix Mas, és “patrimoni de tots els catalans, encara que a casa parlin castellà. És patrimoni de tots i tots la defensarem”, ha assegurat.

Amb un to irònic, Mas també ha instat el ministre d’Educació a prendre nota de la repercussió de les seves accions. Segons el president, l’auge del sentiment independentista a Catalunya és fruit dels “atacs” i de la “manca de respecte” de l’estat espanyol vers Catalunya. “Hi ha una certa desconnexió emocional de molts catalans respecte l’estat espanyol”, ha apuntat.

En aquest sentit, el president de la Generalitat també ha comparat els ciutadans de Catalunya amb la figura de Jacint Verdaguer: “No només va defensar la llengua, sinó que ho va fer amb coratge i enfrontant-se a les incomprensions. I no va claudicar”. Mas assegura que ara Catalunya “tampoc doblegarà l’esquena” en la defensa del català.

També l’alcalde de Folgueroles, Carles Baronet, ha fet referència a la Llei d’Educació: “A Folgueroles els alumnes treuen uns magnífics resultats en llengua castellana, molt per sobre del nivell mitjà. On és el problema? Era necessària aquesta llei?”, es pregunta el batlle.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any