Les Trobades, primera mobilització contra la Llei Wert

  • Arriben a l'equador aquest cap de setmana, amb actes a Guardamar de la Safor i a València

VilaWeb
Redacció
18.05.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Milers de xiquets mestres i pares participaran aquest cap de setmana en les Trobades d’Escola en Valencià. Les trobades arriben aquest cap de setmana a l’equador de totes les que es fan aquesta primavera, a Guardamar de la Safor (programa) i a València (programa) i esdevindran segurament la primera resposta de la comunitat educativa a la polèmica Llei Wert.

Fins ara s’han celebrat nou trobades i encara en queden vuit més fins al 15 de juny, quan Faura faci l’última. Ja hi han tingut mes de cent mil assistents.

Avui és el torn de Guardamar de la Safor, en una de les primeres comarques que va impulsar l’ensenyament en la nostra llengua. La Trobada arrencarà a les 17.00 amb una cercavila que desembocarà al centenar de paradetes distribuïdes pels carrers del poble i per on s’espera que passin al llarg de la tarda uns catorze mil assistents.

Com és habitual a les Trobades, també en la de Guardamar de la Safor s’han celebrat activitats diverses durant els mesos previs a la festa, que van començar al mes de febrer i que han acabat aquesta setmana amb el lliurament dels Premis Sambori de literatura, on ha participat l’alumnat des centres educatius de la comarca.

La Trobada de la Safor-Valldigna acabarà amb un concert de la Gira d’Escola Valenciana a la platja de Guardamar de la Safor, amb les actuacions d’Aspencat, Benimaklet Klub Ska i Dolç Tab Jazz. La Gira d’Escola Valenciana continua així rodant pel País Valencià amb onze concerts i més de vint grups. Conclourà amb el Feslloch, el festival de tres dies que se celebra a Benlloch els dies 11,12 i 13 de juliol, amb més de vint actuacions musicals.

Demà la Trobada es farà a València, al barri de Benicalap. És previst que hi assisteixin representants polítics, sindicals i d’entitats culturals del País Valencià.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any