La ultradreta potencia darrerament el record de la División Azul

  • Han organitzat actes a Llíria i a Madrid enaltint els espanyols que van combatre en favor del nazisme · Alemanya va exigir la retirada d'una placa de record a la División Azul a l'Almudena.

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
16.05.2013 - 20:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La polèmica creada pel lliurament a l’Hermandad de la División Azul d’un diploma per part de La delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, té en el rerefons una intesa campanya de reivindicació d’aquest grup de mercenaris, que la ultradreta espanyola porta a terme. Aquest mes, per exemple, es va fer a Llíria (Camp de Túria) una jornada en record dels membres de la División Azul, en la qual van ser presents diversos grups d’extrema dreta i que s’anunciava amb imatges de soldats amb l’uniforme nazi.

I al febrer a Madrid la major part de les organitzacions d’extrema dreta espanyoles van organitzar un acte de record als membres de la División Azul al cementiri de l’Almudena (fotos).

Aquest acte de Madrid va ser instaurat l’any passat després de l’exigència de l’ambaixada d’Alemanya perquè el govern espanyol retirés una placa que retia homenatge als membres de la Legión Condor i als alemanys que van lluitar al costat de Franco. L’Ajuntament de Madrid s’havia negat a fer-ho i fins i tot havia lloat el ‘tarannà’ dels soldats espanyols que van lluitar amb Hitler.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any