Puigcercós relata com Enric Millo (PP) li va demanar d’anar a les llistes d’ERC

  • 'Li vaig dir que ho provés al PSC, però se'n va anar al PP', diu l'ex-secretari general dels republicans

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
17.05.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu del PP al parlament, Enric Millo, va voler entrar a les llistes d’ERC per Girona en les eleccions parlamentàries del 2003. Millo havia quedat fora de les llistes d’Unió, i va picar a la porta dels republicans per ser-ne candidat. Ho explicava dilluns el periodista Tian Riba en un comentari a RAC-1, que va reproduir en el seu bloc de +VilaWeb. Millo ho va negar l’endemà mateix. Però ara ho ha confirmat l’home que va parlar directament amb ell: Joan Puigcercós, que aleshores era diputat d’ERC a Madrid.

Segons que ha pogut saber VilaWeb, Millo es va reunir amb Puigcercós en un bar de Girona, on li va fer la petició. Puigcercós ho explica així: ‘Em va demanar de parlar, i vam fer un cafè al bar Núria de la plaça del Poeta Marquina de Girona, on em va demanar com veuria que entrés a ERC i si podria anar a les llistes per ser diputat. Jo li vaig dir que el camí de la democràcia cristiana a l’esquerra laica era complicat, i més si es volia fer en un parell de setmanes. Li ho vaig desaconsellar, a més de dir-li que no li podia garantir res. Li vaig aconsellar que ho provés al PSC. Però se’n a anar al PP.’

Millo va ser diputat al parlament per CiU entre el 1995 i el 2003, i des del 1999 fou portaveu adjunt del grup parlamentari. Era considerat integrant del sector catalanista d’Unió. Va topar amb Duran i Lleida i per això no va poder entrar a les llistes electorals del 2003. Va acabar fitxant pel PP de Josep Piqué, en l’època del ‘tomb catalanista’ que Piqué va voler imprimir al partit. Però abans va fer un tempteig d’entrar a ERC, tal com explica Puigcercós.

Millo ho nega i amenaça amb emprendre accions legals

Enric Millo ha emès un comunicat en què desmenteix aquesta informació i amenaça d’emprendre accions legals contra Puigcercós i VilaWeb si no ‘rectifiquen públicament’. En aquest sentit, continua el comunicat publicat a la web del PP, ‘adverteix que no tot val en política i manifesta que no tolerarà ni una mentida més sobre la seva persona’. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any