Els Mossos irrompen a l’Ateneu Llibertari de Sabadell per ordre de l’Audiència Nacional

  • Fonts policials han explicat que els detinguts se'ls acusa de pertànyer al col·lectiu 'Bandera Negra' · L'Ateneu Llibertari es desvincula totalment d'aquest col·lectiu i afirma que cap dels detinguts és membre de la seva organització

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
15.05.2013 - 11:56

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un espectacular desplegament policíac, amb quatre furgons dels Mossos d’Esquadra, ha realitzat durant tot el matí un escorcoll a l’Ateneu Llibertari de Sabadell per ordre de l’Audiència espanyola i se n’han endut un ordinador i documentació diversa, segons que informa La Drecera.

Aquest és un dels quatre escorcolls que hi ha hagut avui al Principat, en una operació dirigida pel jutge Santiago Pedraz i que, segons diverses informacions, ha acabat amb cinc detinguts acusats d’enaltiment del terrorisme i de pertànyer a l’organització llibertària Bandera Negra. Un dels detinguts, segons ha informat Catalunya Ràdio, hauria fet comentaris violents en una pàgina de Facebook. En aquest sentit, l’Ateneu Llibertari es desvincula absolutament d’aquesta organització i afirma que cap dels detinguts pertany al seu col·lectiu, però igualment denuncien l’actuació policial.

“El local de l’Ateneu Llibertari de Sabadell, propietat la CNT-AIT de dita localitat, és un espai obert a tot el poble treballador de Sabadell, on nombrosos col·lectius i gent de Sabadell i d’altres indrets han fet tasques lúdiques, culturals i socials des de fa anys. El mateix col·lectiu de l’assemblea de l’Ateneu Llibertari, gent del 15M local, Amazics o coordinadores locals, entre un llarg etcètera, han fet ús d’aquest espai. Per tant, no entenem què cerquen aquests cossos en aquest espai obert a l’ús en una ciutat tant mancada d’espais lliures” afirmen al seu comunicat.

Fonts policials han informat a agències que l’operació seria més àmplia, estaria coordinada des de Madrid i suposaria més escorcolls i possibles detencions en l’entorn de col·lectius anarquistes i llibertaris. El jutjat que instrueix el cas investiga un presumpte delicte d’enaltiment del terrorisme. Segons ha filtrat la policia a diversos periodistes serien quatre els locals que s’escorcollaran a Catalunya, dos d’aquests a Sabadell. Al barri de Gràcia de la capital vallesana s’hauria produït un altre escorcoll i la primera detenció. El noi ha estat traslladat a comissaria i se l’acusa d’haver fet comentaris violents al Facebook. El tercer dels escorcolls s’ha fet al municipi d’Avinyó, a la comarca del Bages.


Informació de La Drecera

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any