Urtza Alkorta, detinguda després de 118 hores de resistència de la muralla humana

  • Un impressionant desplegament policíac ha trencat la concentració de centenars de manifestants que feia dies que durava

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
15.05.2013 - 08:21

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La jove Urtza Alkorta, condemnada a cinc anys de presó per una acusació de col·laboració amb ETA, ha estat detinguda avui al matí a Ondarroa, al País Basc. Un impressionant desplegament policíac ha trencat finalment la muralla humana que feia cent divuit hores que durava i que havia evitat que la detinguessin. Els agents han tret, un per un, els manifestants concentrats al pont d’Ondarroa, entre els quals hi havia parlamentaris d’EH Bildu, com Laura Mintegi, Maribi Ugarteburu i Unai Urruzuno. La policia ha fet entrar Urtza Alkorta en un furgó i se l’ha endut.

Un gran desplegament policíac, amb una trentena de furgons de la policia basca i amb el suport de llanxes, ha arribat a primera hora del matí per a detenir Urtza Alkorta- El pont d’Ondarroa s’havia omplert de gent novament quan han sonat les alarmes de la vila. Hi ha empentes i cops d’agents als manifestants en un ambient de molta tensió, segons que informa el diari Naiz.info.

La policia ha començat apartant els periodistes del grup de gent concentrada, segons que diu el periodista Ion Telleria, i després ha fet un avís per megafonia perquè s’abandonés la protesta, avisant de les conseqüències legals de desobeir l’ordre. La tensió s’ha concentrat al pont i a l’albereda d’Ondarroa, on hi havia la majoria de manifestants.

Hi ha hagut cops i empentes de la policia per fer fora la gent concentrada enmig de moments de molta tensió.

Aquesta és l’última hora dels fets en el Twitter de Telleria:

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any