Notícies

Dimarts  14.05.2013  10:52

Indignació pel nou atac contra l'estàtua d'Estellés a Burjassot

Va aparèixer coberta de pintura blava · És la quarta vegada que atempten contra l'efígie d'homenatge al poeta

Men?ame
 

L'estàtua de Vicent Andrés Estellés al seu poble natal, Burjassot, ha tornat a ser objecte d'un acte vandàlic, fet que ha despertat força indignació entre veïns i a la xarxa, on molts han criticat l'enèsim atac a l'estàtua del poeta.

I és que ahir l'estàtua va aparèixer coberta de pintura blava, just quan feia un any d'un altre atac en què li havien trencar les ulleres. Però no era pas la primera vegada: en aquests últims tres anys, l'efígie ha patit quatre atemptats, sempre coincidint en les mateixes dates. La darrera vegada, l'ajuntament va sospesar la possibilitat de col·locar l'estàtua en algun espai punt més segur que la plaça Emilio Castelar, però finalment, després d'un temps fora per a reparar-la, la van tornar a col·locar al seu lloc. 

Durant tot el matí d'ahir les brigades de neteja van treballar perquè l'estàtua recuperés l'aspecte original, just a temps perquè torni a lluir aquest vespre, quan hi ha previst a l'Ajuntament l'acte 'Mural del País Valencià', un recital basat en els seus poemes i que forma part dels actes de l'Any Estellés.