Antoni Espí guanya el VIII Premi ‘Joan Perucho’ de poesia amb ‘El grum i la morca’

  • El guardó forma part dels XXV Premis Literaris d'Ascó

VilaWeb
Redacció
13.05.2013 - 23:35

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El mes de maig duu un altre premi literari als autors de la Vall d’Albaida. En aquesta ocasió és Antoni Espí (Bèlgida, 1956), qui ha guanyat el VIII Premi Joan Perucho de poesia, dins dels XXV Premis Literaris d’Ascó, a la Ribera d’Ebre, amb  el poemari ‘El grum i la morca’. El premi es va lliurar dissabte passat, 11 de maig, en un acte que comptà amb la presència del conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell. El poemari el publicarà Meterora Edicions a primers de l’any 2014.

Antoni Espí, catedràtic de valencià a l’IES Lluís Simarro de Xàtiva i professor de la Universitat de València, és autor de diversos llibres de text i obres literàries, i ha estat guardonat amb el premi de Narrativa Curta ’25 d’Abril’ Vila de Benissa 2002, el 17é premi de poesia ‘Comas i Maduell Ciutat de Tarragona’, i el premi ‘Cerverí de Girona’ a la millor lletra de cançó inèdita l’any 2010.

L’obra premiada, ‘El grum i la morca’, és una al·legoria sobre la vida i la mort, a través de les imatges poètiques de la flor de l’olivera –el grum– com a símbol de l’esperança i la vida, i del residu de l’oli –la morca– en tant que és la part més desagradable i es compara amb la mort.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any