La Generalitat Valenciana posarà a disposició de la fiscalia la documentació sobre l’accident del metro de València

  • El portaveu del govern valencià remarca però que les causes de la tragèdia ja es varen investigar en una comissió parlamentària i en instrucció judicial

VilaWeb
ACN
10.05.2013 - 14:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El vice-president del govern valencià, José Ciscar, ha anunciat aquest divendres que l’executiu posarà a disposició de la fiscalia tota la documentació de què disposa sobre el polèmic accident del metro de València de l’any 2006 amb 43 morts. Ciscar ha fet aquest anunci en la roda de premsa posterior al ple del Consell en què s’ha aprovat la mesura, que s’executaria en cas que la fiscalia acceptés la petició d’investigació que ha cursat el PSPV-PSOE. El vice-president ha remarcat la disposició del govern de Fabra a col·laborar amb la justícia en un exercici de “transparència” però ha insistit que les causes ja s’han investigat en comissió parlamentària i en instrucció judicial.

El vice-president valencià ha assegurat que el Consell no coneix en aquest moment cap dada nova que permeti reobrir el cas però que si els fiscals consideren que han d’aportar documentació s’aportaria. Ciscar però considera que judicialment les investigacions estan tancades. En cas que “de manera excepcional” es reobriren, Ciscar ha assenyalat que el seu govern col·laboraria amb la justícia “perquè no hi ha res que amagar”. En aquest sentit, el vice-president ha reconegut que l’acord que ha pres aquest divendres el Consell és “una declaració d’intencions”.

Ciscar també s’ha referit a les informacions que apunten a què els testimonis de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) que varen intervenir en la comissió d’investigació foren instruïts per un gabinet de comunicació.

El vice-president ha reiterat les paraules de Fabra en què assenyalava que la persona que va dir als mitjans que havia estat instruït amb la resta dels seus companys ha fet aquestes declaracions després de ser afectat per un expedient de regulació d’ocupació a l’empresa. El també portaveu valencià ha afegit que no li preocupen aquestes notícies i que tan sols li preocuparan si un jutge digués que va haver falsedat de testimoni. En aquest sentit, ha afegit que la justícia és “la millor comissió d’investigació que pot haver”.

José Ciscar també s’ha referit a les peticions de reunions per part de l’associació de víctimes, assenyalant que públicament s’ha fet aquest oferiment i que “no hi cap inconvenient”. Ciscar ha dit però que pel moment no hi ha cap petició oficial per part dels familiars.

El vice-president també ha estat preguntar sobre la demanda de les víctimes sobre un reconeixement institucional en relació amb què no va haver prou mesures de seguretat en l’accident i que el govern de Camps va amagar i manipular l’accident. Ciscar ha dit que “aquell govern no va voler amagar ni manipular res”. Sobre les mesures, el vicepresident ha dit que tots els pèrits varen coincidir en què les causes varen ser l’excés de velocitat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any