‘Barcelona’, de Pere Riera, al Teatre Nacional

  • Amb Emma Vilarasau i Míriam Iscla

VilaWeb
Redacció
10.05.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Núria i l’Elena són dues amigues que van ser separades per l’amor d’un home i el destí d’una pàtria. Però es retroben el 17 de març del 1938, durant el bombardament de Barcelona per part de l’aviació italiana. Aquest és el punt de partida de ‘Barcelona‘, el muntatge que s’estrenà dijous al Teatre Nacional i que es podrà veure fins el 22 de juny. ‘Busquen estratègies per sobreviure i no perdre la vida ni la il·lusió de viure’, explica l’autor, Pere Riera. I afegeix que la idea és ‘parlar de dues dones que prenen dues opcions molt diferents, la que es queda aquí amb la família i resistint i l’altra, que havia decidit d’anar-se’n l’any 34’.

L’univers que s’explica a ‘Barcelona’ és el de la família de la Núria, interpretada per Míriam Iscla, i la casa on viu la família, els sogres, els fills i els amics. I en aquest context hi aterra inesperadament l’Elena, interpretada per Emma Vilarasau.

‘El nom de l’obra, “Barcelona”, és descriptiu, perquè totes dues amigues representen maneres diferents d’entendre la lluita, la resistència i la capacitat de conservació d’allò que és propi d’una ciutat i un país’, explica Riera.

La carrera de Pere Riera (Canet de Mar, 1974) com a dramaturg es va enlairar extraordinàriament a la sala Tallers la temporada 2009-2010, amb ‘Lluny de Nuuk’. L’èxit esclatant d’aquell muntatge va situar-lo, gairebé de seguida, en boca de crítica i de públic, com una de les veus més prometedores del teatre català. La temporada 2010-2011 va repetir èxit a la Villarroel amb ‘Desclassificats’, i ara, després de signar la dramatúrgia de ‘Rei i senyor’ (sala petita, 2012), aterra finalment a la sala gran del TNC amb ‘Barcelona’, la seva darrera obra.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any