Gran desplegament policíac a València per a aturar els estudiants

  • Han impedit que arribessin davant de l'edifici de les Corts · Jornada de tensió en les manifestacions

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Josep Casulleras Nualart
09.05.2013 - 14:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

‘De sobte hi ha hagut un desplegament policíac brutal i han acordonat les Corts d’una manera exagerada’, explica a VilaWeb la diputada de Compromís Mireia Mollà, que ha baixat amb els diputats Juam Ponce i Fran Ferri a veure què passava quan han sentit que hi havia tensió entre la policia i els estudiants que es manifestaven avui en ocasió de la vaga d’ensenyament que es fa a tot el país per protestar contra la llei orgànica de reforma de la qualitat educativa (LOMCE). ‘Han acordonat les Corts de manera exagerada’, diu Mollà, que ha vist els estudiants darrere del cordó. La policia ha impedit a empentes a la plaça de la Mare de Déu que els estudiants arribessin fins a l’edifici de les Corts.

Abans, durant el matí, hi ha hagut uns altres moments de tensió, durant les protestes per la vaga d’ensenyament. ‘Contra el capitalisme en la universitat, estudiants en peu de guerra’, era el lema de la manifestació que ha començat a migdia i que ha aplegat, segons els convocants, uns deu mil estudiants. Els moments de més tensió han tingut lloc quan alguns manifestants han llençat ous a les seus de Bankia i del Banc d’Espanya.

Diversos testimonis han explicat a Twitter i han difós imatges d’escorcolls a manifestants a prop de l’institut Lluís Vives, on hi ha hagut també un fort desplegament policíac.

A primera hora del matí hi ha hagut alguns incidents al campus de Tarongers de la Universitat de València, on una trentena d’encaputxats han cremats contenidors.  Aquest és un vídeo amb imatges

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any