Alberto Fabra dóna per tancada la investigació de l’accident del metro de València

  • L'oposició li exigeix 'veritat i justícia' i que depuri responsabilitats polítiques

VilaWeb
ACN
09.05.2013 - 12:19

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president Alberto Fabra ha donat per tancades les investigacions sobre les causes de l’accident del metro de València de l’any 2006 en què varen morir 43 persones. Durant la sessió de control a les Cort, l’oposició li ha preguntat si estava disposat a reobrir la comissió d’investigació i si pensava depurar responsabilitats, però Fabra ha insistit que la instrucció judicial va concloure que la causa de l’accident havia estat l’excés de velocitat, i ha descartat cap acció del govern al respecte. 

A més, ha atribuït a un ‘ressentiment a causa de l’ERO’ les declaracions d’un responsable de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana en el programa de televisió ‘Salvados’ de LaSexta.

Fabra ha defensat la instrucció judicial i ha acusat l’oposició de voler ‘traspassar una línia perillosa’ i reobrir ferides fent servir el drama de les víctimes. 

Malgrat totes les informacions aparegudes, el cap del Consell considera que l’accident del metro ha estat ‘suficientment tancat’ i ha acusat l’oposició de no acceptar les resolucions judicials. A sobre, ha negat que hi hagués cap ‘censura’ informativa durant els dies posteriors a l’accident, tot i el testimoni d’un dels editors de RTVV, que així hi explica.

Durant el seu torn d’intervenció, el síndic del PSPV-PSOE, Antonio Torres, ha acusat Fabra d’amagar-se en la investigació judicial i en una comissió ‘amanyada’. Li ha demanat que tingui ‘ètica i moralitat’ i que expliqués qui havia ordenat silenciar l’accident a Canal 9. 

Al seu torn, la síndic d’EUPV, Marga Sanz ha preguntat a Fabra si havia vist les imatges de la darrera concentració de les víctimes a una plaça de la Mare de Déu plena. Li ha exigit ‘veritat i justícia’ per a les famílies.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any