El sector educatiu, convocat a la vaga contra les retallades i la LOMCE

  • L'aturada és d'àmbit estatal i aplega mestres, alumnes i pares, que palesaran el malestar en un seguit de protestes

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
09.05.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Contra les polítiques d’austeritat i les retallades i contra la reforma educativa que defensa el ministre Wert. Amb aquests arguments, els sindicats de l’àmbit de l’ensenyament fan una crida als diversos nivells d’ensenyament, de les escoles bressol a les universitats, perquè s’afegeixin avui a una nova jornada de vaga. Així es vol demostrar a l’administració l’oposició de docents, pares i alumnes a la política que han aplicat els governs autonòmics i el govern espanyol fins ara. Alhora volen denunciar que les mesures han afectat la qualitat de l’ensenyament, car han dificultat la lluita contra el fracàs escolar i han empitjorat les condicions dels professionals, amb un tomb cap a la privatització.

Les retallades del sector públic en general i del sector de l’ensenyament en particular, l’aplicació de la LEC i la reforma educativa presentada pel ministre Wert faran tornar a sortir al carrer docents, pares, mares i professionals del sector de l’educació, que palesaran el seu malestar. A la convocatòria, d’àmbit estatal, s’hi han adherit els sindicats UGT, CCOO, USTEC-STES, STEPV, STEI-i, Intersindical-CSC i CGT, i el Marc Unitari de la Comunitat Educativa, que confia que tingui seguiment.

Els salaris s’han abaixat, s’han perdut llocs de feina, s’han allargat els horaris, ha augmentat el nombre d’alumnes per classe, no se substitueixen totalment les baixes –i això ha fet que s’acomiadés personal interí–. Tot plegat ha afectat, segons els sindicats, la qualitat de l’ensenyament, tant en els alumnes com en les condicions de treball dels docents i professionals.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any