El prestigiós ‘Süddeutsche Zeitung’ es fa ressò de la mobilització sobre l’accident de metro de València

  • Comenta l'efecte de l'emissió del programa 'Salvados' de Jordi Évole en la reivindicació

VilaWeb
Redacció
08.05.2013 - 09:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El diari bavarès Süddeutsche Zeitung, un dels més importants d’Alemanya, s’ha fet ressò de la mobilització ciutadana perquè es reobri la investigació sobre l’accident de metro de València del 2006, que va deixar 43 morts i 47 ferits. L’article (traducció automàtica de Google) parla de la lluita de l’Associació de Víctimes de l’Accident de Metro del 3 de Juliol i es fixa en el tomb que hi ha hagut en la seva reivindicació, set anys després, gràcies a l’emissió d’un capítol específic del programa ‘Salvados’, de Jordi Évole.

A més dels detalls denunciats per l’associació de víctimes, el diari amb seu a Munic explica que durant sis anys, les famílies s’han aplegat cada dia 3 a la plaça de la Mare de Déu de València, i que la difusió del programa d’Évole va permetre d’omplir-la divendres passat amb milers de ciutadans reclamant responsabilitats polítiques i la reobertura de la investigació.

També s’hi recorda que una campanya paral·lela a internet ja ha sumat més de cent mil signatures en favor de l’aclariment d’un dels accidents de metro més greus d’Europa, tot i l’esforç de les autoritats valencianes perquè caigués en l’oblit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any