El PP vol vetar qualsevol iniciativa que dugui el nom ‘País Valencià’

  • Les Corts Valencianes debatran la proposta la setmana vinent

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
07.05.2013 - 17:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les Corts Valencianes debatran en el ple del 15 de maig una iniciativa del PP valencià que, entre més, proposa de vetar totes les iniciatives parlamentàries que duguin el nom ‘País Valencià’ per referir-se al territori, nom d’ús habitual entre els grups de l’oposició. Segons que ha anunciat en una conferència de premsa el vice-portaveu del PP al parlament, Rafael Maluenda, la iniciativa és una resposta a una declaració institucional de l’Ajuntament de Barcelona del juny del 2012, que es referia als Països Catalans, incloent-hi el País Valencià. Maluenda ha afegit que la proposta ‘no pretén reobrir un debat que ja és tancat i que va guanyar el poble valencià, tal com es plasma en l’estatut’.

‘Volem que quan es parle de la nostra regió es parle de la Comunitat Valenciana, quan es referisquen a la nostra llengua li diguen valencià i la nostra bandera, la senyera’, ha dit Maluenda, que serà el defensor de la iniciativa a les corts. Ha acabat dient que la intenció del PP valencià és ‘que es respecte el nostre estatut d’autonomia i s’utilitze la terminologia que corresponga’.

El síndic del grup, Jorge Bellver, ha afegit que el PP respondria ‘arran d’una ingerència en les nostres senyes d’identitat’. En referència amb la declaració institucional que ha motivat aquest debat, Bellver ha explicat: ‘No té res a veure la denúncia i la crítica contra la posició d’una institució, en aquest cas, l’Ajuntament de Barcelona, que atempta clarament contra les nostres senyes d’identitat, amb el fet que la prioritat del grup popular, com del govern valencià, és i serà la reactivació de la nostra economia i la creació d’ocupació.’

Bellver ha recordat que els dos pronunciaments de les corts en relació amb el terme han estat motivades per declaracions institucionals del Parlament de Catalunya i de l’Ajuntament de Barcelona.

Sobre les crítiques de l’oposició, que diuen que, havent-hi tanta desocupació, el PP busca el conflicte identitari, Jorge Bellver ha defensat que el 99% de les iniciatives parlamentàries dels populars tenen relació amb l’ocupació. Per contra, el síndic del PP ha criticat la gran quantitat de peticions de comissions d’investigació per part de l’oposició, que ha acusat de voler paralitzar l’activitat parlamentària.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any