Vilaweb Ontinyent mereixia ja fa temps el Premi Benicadell

  • A Bocairent, la Coordinadora de la Vall d'Albaida per la defensa i ús del valencià va premiar Vilaweb Ontinyent el passat dia 3 de maig amb el premi Benicadell. Un servidor, emocionadament taquicardiós, va intentar fer arribar a la concurrència les següents paraules per justificar un premi que l'autor creu que ja fa uns anys que es mereixia

VilaWeb
VilaWeb
Ximo Urenya
05.05.2013 - 20:37

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ja han passat els temps quan les poques persones que teníem algun interés per la llengua, per la cultura, pel benestar dels pobles de la comarca ens coneixíem totes. Ecologistes, escriptores, periodistes, artistes, mestres, professionals de tota classe que anteposàvem els interessos col·lectius als propis, formàvem una modesta família ben avinguda. Sabíem qui érem, d’on veníem i què volíem. No érem una gran família, però en cada poble sabíem que hi havia algú dels nostres amb qui hi podíem comptar. Hi havia bona cosa d’iniciatives però érem encara ben pocs els iniciats i els iniciadors. Ens vèiem als aplecs de danses o a les trobades d’escoles, a les manifestacions del Vint-i-cinc d’Abril i a les assemblees de sindicats, dels partits polítics o de les associacions de veïns. Persones juramentades pel País, la cultura, la llengua i el benestar del poble treballador.

Hui la família s’ha fet gran. Ja ni ens coneixem personalment totes les persones que treballem per defensar la llengua, per redreçar el País. Això és una molt bona notícia. En som ja una gran família construint lligams de convivència repartits pels 34 municipis d’una renovada Vall d’Albaida. Només ens faltava poder-nos comunicar més i millor, i hui això també és possible. Hui tenim les maneres de saber què fan les nostres famílies de Pinet i de Bocairent i de tots els pobles. Hui ja estem molt millor comunicades.

Per això mateix, perquè ens comuniquem millor, seguim tirant endavant, malgrat tot el que està passant. Encara hui posen paranys legals a les escoles que han implantat l’ensenyament en valencià, encara ens continuen prohibint mitjans de comunicació en la nostra llengua, encara s’atreveixen descaradament a negar-nos el pa i la sal a aquells que fem allò possible per restituir la dignitat d’un poble i la seua cultura pròpia, encara condemnen com a no valencians a aquells que sempre han anat al davant obrint pas amb les cançons que hem fet himnes, encara patim ràdios, publicacions i televisions que tenim per forasters encara que les paguem de les nostres butxaques.
I tirem endavant malgrat tot, perquè ara tenim uns altres mitjans de comunicació que dia a dia ens van apropant les distàncies de la comarca, informant del que passa als nostres pobles, permetent-nos poder llegir opinions de veus conegudes i reconegudes. En ells ens parlen del camp i del taller, de les escoles, de la sanitat i del comerç, dels problemes reals que ens interessen.

I entre tots aquells mitjans de comunicació que considerem nostres volem destacar ara mateix un diari digital en valencià que ja és major d’edat, ja té més de 16 anys. Cada matí ens convida a acompanyar els nostres esmorzars amb el companatge de notícies d´última hora, unes de bones i altres de no tan bones, notícies de la comarca, del País i del món, un diari digital molt ben cuinat per bons professionals i dirigit per un reconegut periodista valencià. Cada dia que passa el nostre diari digital preferit té més col·laboracions i moltes més persones seguidores. En les seues pàgines ens descriuen amb pèls i senyals aquelles conquestes populars de les quals els altres diaris ni en fan menció. És un gran diari que ens permet escoltar les primícies cantades pels nostres grups musicals més populars, que ens ofereix en exclusiva els vídeos de les entrevistes amb els personatges de més rabiosa actualitat, que en la seua agenda ens anuncia les festes i els actes que organitzen als nostres pobles ajuntaments i associacions culturals.

És el diari en valencià que tant necessitàvem per a poder estar en contacte institucions i persones de la comarca. Ara ja sabem com relacionar-nos-en més fàcilment, ja sabem de seguida què fan a cada poble, i cada poble de la comarca sap què fem al nostre, i a la velocitat de la llum. És un diari digital que ha fet possibles moltes més accions socials col·lectives del que alguns mai hauríem pensat.

Per tot això, i per molts altres mèrits a esdevenir en el futur, des de la Coordinadora de la Vall d’Albaida per la Defensa i Ús del valencià, conscients de la importància que hui més que mai tenen per a nosaltres els moderns mitjans de comunicacions que estan assumint la veu del poble, hem decidit premiar la tasca de cohesió informativa de la nostra comarca i el treball de les persones professionals i col·laboradores altruistes del Diari Digital Vilaweb Ontinyent.

Per això Vilaweb mereix enguany el XVIII Premi Benicadell.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any