El Bloc Jove publica un vídeo defensant l’ús de ‘País Valencià’

  • S'oposa als intents de censura del president Fabra

VilaWeb
Redacció
04.05.2013 - 17:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El PP sempre ha esquivat el nom de País Valencià i ara fins i tot amenaça de tornar a tallar TV3 si un cop represes les emissions no es fan servir els termes ‘comunitat valenciana’ i ‘idioma valencià’. Contra aquests intents de censura, i per explicar d’on ve el terme de País Valencià i per què tants el fan servir, el Bloc Jove ha publicat un vídeo que explica la història del nom i en defensa el seu ús.

Recorda que el nom de País Valencià es fa servir des del segle XVI, i que durant la Segona República havia estat assumit àmpliament per la ciutadania, els mitjans i les organitzacions, com també ho va ser després dels quaranta anys de la dictadura de Franco, quan la ciutadania es va mobilitzar per exigir el restabliment de la democràcia i l’autonomia.

Explica que en l’estatut del 1981 les forces polítiques van establir el nom de País Valencià com a nom oficial. Però el congrés dels diputats espanyol va tombar-ho i va imposar el terme ‘comunitat valenciana’.

‘Quan escoltes el nom de País Valencià recorda tots els valors que hi ha al darrere, i si estimes aquesta terra, i estimes allò que som, cal dir ben fort: País Valencià, t’estime!’, conclou el vídeo.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any