‘El finançament actual pot ser letal per a l’economia valenciana’

  • Vos oferim el vídeo íntegre de la jornada 'Un finançament just per al PV' en què hi participà Rafael Beneyto

VilaWeb
Redacció
04.05.2013 - 12:25

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La greu situació en què es troben les finances públiques valencianes, més enllà de la crisi econòmica actual i de les gestions polítiques amb resultats visiblement negatius que l’han agreujada, té un punt de partida en un sistema de finançament autonòmic que penalitza de manera cruenta el País Valencià.

L’analista financer Rafael Beneyto i membre de la comissió d’experts sobre finançament autonòmic de la Generalitat, autor de l’estudi ‘El finançament dels valencians. Una insuficiència històrica‘ (pdf), va participar recentment en un acte organitzat recentment per l’ACV Tirant lo Blanc i Acció Cultural del País Valencià sobre aquesta qüestó. L’ontinyentí defensa la necessitat d’un concert econòmic que permeta recaptar tots els recursos del seu territori i pagar tots els serveis bàsics i els de les seues competències.

Vos oferim el vídeo complet de la jormada, celebrada al Centre de Cultura Contemporània Octubre de València, i en què hi va participar també el professor de Dret de la Universitat de València Andrés Boix.

En les breus intervencions posteriors van prendre la paraula Ximo Puig (PSPV-PSOE), Fran Ferri (Compromís); Ricardo Sixto (EUPV), Anna Penya (ERPV), Joan Ortega (UGT-PV), Joan Sifré (CCOO-PV), Vicent Maurí (Intersindical Valenciana), Ramon Mampel (Unió de Llauradors), Juan Manuel Pérez (Col·legi d’Economistes), Ramon Soler (Institut Ignasi Villalonga), Rafael Buforn (Plataforma Llei per la Dependencia),  Matias Alonso (Per la Fe a Campanar).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any