Fabra tornarà a tallar TV3 si continua dient País Valencià

  • El govern valencià avisa que TVC ha de respectar 'els signes d'identitat' recollits en el conveni de reciprocitat

VilaWeb
Redacció
03.05.2013 - 16:22

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El ple del Consell ha donat el vist-i-plau al conveni amb la Generalitat de Catalunya per a la reciprocitat entre TV3 i Canal 9. El vice-president, José Císcar, ha destacat que l’acord reconeix el ‘respecte als signes d’identitat’ respectius. Això inclou que la Televisió de Catalunya utilitzi el terme ‘comunitat valenciana’, parli de l’idioma valencià i reconegui l’autoritat normativa de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Si no fos així, Císcar ja ha amenaçat que tallarien l’emissió de TV3.

Císcar ha dit que era la primera vegada que es recollia per escrit el compromís del govern català de respectar aquests ‘signes d’identitat’, com la denominació ‘comunitat valenciana, ‘amb identitat com a nacionalitat històrica, sense que s’incorpori a cap altra comunitat ni cultural ni políticament’.

Els ‘signes d’indetitat’ que recull el conveni

El conveni recull també que la bandera oficial a la qual es farà referència serà la senyera acompanyada de la franja blava i que el territori compren estrictament els municipis de les províncies d’Alacant, Castelló i València.

L’acord està vinculat igualment a la disponibilitat de l’espai radiolèctric per part de la Generalitat Valenciana. En aquest sentit, José Císcar ha dit que l’executiu començaria aviat les gestions per aconseguir més espai radiolèctric. Císcar ha dit que a banda de les emissions de TV3 l’objectiu del seu govern és poder emetre més televisions de territoris limítrofs.

A Císcar, li han demanat per la possibilitat d’emetre de manera transitòria algun  dels canals de TVC pels canals de múltiplex en què RTVV emet per duplicat o bé fent ús de la xarxa de repetidors d’Acció Cultural del País Valencià. El vice-president s’ha limitat a dir que els tècnics de la Generalitat no ho havien avaluat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any