Una cadena humana en defensa de la llengua

  • Entitats socials mallorquines animen a participar a l'acte, a les 18.00 a la Porta Pintada de Palma

VilaWeb
Redacció
04.05.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les associacions i organitzacions socials mallorquines han fet una crida a participar a la cadena humana per la llengua prevista per a aquesta tarda a Palma. L’acte posa el punt i final al Correllengua 2013, que ha recorregut els municipis i els centres d’ensenyament de Mallorca durant aquestes darreres setmanes.

A les 17.00 hi ha prevista a la Porta Pintada una ballada amb el grup Ballugall, i a les 17.30, a Cort, una festa infantil a càrrec de Tic Tac.

La flama partirà a les 18.00 de la Porta Pintada, acompanyada pels Xeremiers, i farà el següent recorregut: plaça de la Porta Pintada, carrer Sant Miquel, plaça Major, plaça Marquès del Palmer, carrer Colom i Cort. En arribar a Cort, el president de l’Obra Cultural Balear, Jaume Mateu, i els portaveus dels Joves de Mallorca per la Llengua, Maria Massanet i Àlex Segura, llegiran del manifest.

La Cadena Humana és organitzada l’OCB i els Joves de Mallorca per la Llengua, amb el suport de les principals associacions i organitzacions mallorquines, per donar una resposta ciutadana als atacs del Govern Bauzá contra el català.

Les entitats denuncien els retrocessos en l’ús de català en sectors tan importants per al futur de la llengua com els mitjans de comunicació, l’administració pública i, especialment, l’ensenyament, àmbit en què el Govern Bauzá ha posat en marxa el decret Bosch de llengües, i pretén aprovar les lleis de símbols i convivència. L’entitat fa una crida a tothom a sortir al carrer per tornar a dir ‘un sí ben fort a la nostra llengua’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any