Pau Casals, de Prada a Perpinyà

  • Una exposició de fotografies de Jean Ribiére recorda el violoncel·lista i les activitats dels exiliats a Catalunya Nord

VilaWeb
Redacció
04.05.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

S’acaba d’inaugurar l’exposició ‘De Prades à Perpignan, Pau Casals le monde de l’exil Reportages du photojournaliste Jean Ribière [1944-1956]’, informa VilaWeb Catalunya Nord. Aplega cent seixanta fotografies de Jean Ribière (Niort, 1922 – Perpinyà, 1989), on es mostra l’Alliberament de Perpinyà i imatges de l’11 de novembre 1944, quan Fèlix Mercader, llavors batlle de Perpinyà, va retre un homenatge oficial a les Brigades Internacionals per la seva acció dins les Forces Françaises de l’Intérieur (FFI).

També s’hi pot percebre l’atmosfera creada per quinze mil manifestants davant del Castellet, el març del 1945, contra el nomenament d’un cònsol franquista. Els exiliats planten una pancarta amb el lema ‘Falla, cremem Franco’ al Pont d’en Vestit.

L’exposició la podeu veure a la sala Maillol del Palau de Congressos de Perpinyà cada dia, de dimarts a dissabte, de 12.00 a 19.00, fins el 10 de juny.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any