Fabra respon a les víctimes del metro amb un comentari en una web

  • Recorda que el cas va quedar arxivat · Concentració avui de les víctimes del metro

VilaWeb
Redacció
03.05.2013 - 11:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La resposta del govern valencià a les demandes dels familiars de les víctimes de l’accident del metro de València del 2006 ha arribat en forma de comentari a la pàgina de la campanya impulsada a la web change.org perquè Alberto Fabra ‘obri una investigació veraç sobre l’accident del metro.’ El president de la Generalitat els diu que la causa ja ha estat arxivada per l’Audiència de València quan va establir que l’excés de velocitat fou la causa de l’accident, que va deixar quaranta-tres morts i quaranta-set ferits.

‘Arran de la inquietud generada en diferents plataformes d’internet sobre el contingut del reportatge emès per La Sexta sobre el tràgic accident del metro de València, m’agradaria traslladar-vos…’, comença dient la carta de Fabra publicada a la web de la campanya, que ha recollit més de 75.000 signatures en menys d’una setmana.

Els partits de l’oposició havien demanat a Fabra que reobrís la comissió d’investigació de les Corts Valencianes, que es va tancar en pocs dies, poc després de l’accident. En la carta de Fabra a la web, el president diu que si algú té més informació o indicis d’altres causes possibles que les posi a disposició de la justícia.  

La rèplica

L’Associació de Víctimes del Metro, mitjançant la plataforma 0responsables, ha replicat el comunicat de Fabra publicant un vídeo a YouTube en què parlen la portaveu de la fiscalia de València, Susana Gisbert, que explica que la investigació que demanen les famílies és esbrinar si el que va passar és constitutiu d’un delicte. I també parla l’advocat de les víctimes, Vicent Baeza, que denuncia: ‘No s’ha permès investigar.’


Concentració avui a les 19.00

El dia 3 de cada mes, membres de l’Associació de Víctimes de l’accident del metro de València del 3 de juliol del 2006, es concentren a la plaça de la Mare de Déu. Per a l’acte d’avui, han fet una crida a través de la xarxa, amb un vídeo i l’etiqueta #el3totsalaplaça, que convoca tothom a les set del vespre.

A més, si algú no pot anar-hi però vol afegir-se a la concentració silenciosa, la comissió d’investigació ciutadana 0 responsables ha obert un espai virtual perquè tothom pugui participar-hi a través de Twitter. 

En tots aquests anys, cap càrrec no s’ha responsabilitzat de l’accident, un dels més greus de tot Europa. L’associació i la comissió d’investigació ciutadana fa temps que lluiten perquè hi hagi respostes i responsabilitats. A més, exigeixen que es torni a obrir la investigació judicial, que es va arxivar. Per fer pressió, han publicat a la plataforma Change.org una petició al president Alberto Fabra, que pot signar tothom qui consideri que cal una investigació veraç sobre l’accident. 

La concentració pot agafar més força arran de l’emissió, diumenge, del programa ‘Salvados’, a laSexta, en què Jordi Évole es va centrar en aquest cas. Évole va provar d’obtenir respostes de Juan Cotino, president de les corts, però aquest va intentar fugir del periodista i no va respondre-li cap pregunta.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any