Càrregues de la policia a la manifestació alternativa de Barcelona

  • Hi ha un gran desplegament policíac · Els organitzadors han desconvocat la manifestació

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
01.05.2013 - 20:15

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La policia ha fet les primeres càrregues contra els manifestants de la marxa alternativa del Primer de Maig a Barcelona. Els fets han passat a l’encreuament entre la rambla de Catalunya i Provença, molt a prop del punt on és previst que s’acabi la marxa (Jardinets de Gràcia). L’organització ha decidit de desconvocar la marxa per evitar més incidents. Per tant, els manifestants no arribaran a la seu de CDC, on hi havia una ampli dispositiu de seguretat. Alguns dels manifestants es queixen que els antiavalots els impedeixen d’agafar el metro per tornar a casa.

Tal com va passar ahir als carrers de Gràcia, els mossos d’esquadra hi han desplegat un fort dispositiu per aquesta manifestació, convocada per entitats anticapitalistes com ara Endavant i Arran –que ja van convocar la manifestació d’ahir a Gràcia. Els antiavalots s’han equipat amb cascs i màscares antigàs i han barrat el pas en uns quants carrers. També hi ha molts agents de paisà. La marxa ha aplegat milers de manifestants. Podeu veure el seguiment que s’ha fet de la marxa a Twitter amb les etiquetes #1demaig i #brimo. I el vídeo que ha quedat enregistrat de l”streaming’ ací.

Quan han passat davant la seu del PP, un grup de manifestants han encès un carretó de supermercat en què hi havia una figura de Mariano Rajoy de cartró:

La marxa ha rebut els aplaudiments de treballadors de l’Hospital Clínic quan hi ha passat:

Hi ha hagut algunes destrosses:

Gran desplegament a Gràcia

Ahir al vespre els mossos d’esquadra van fer una demostració de força desproporcionada als carrers de la vila de Gràcia, a Barcelona, per una manifestació de vigília del Primer de Maig convocada per la CUP, Endavant i Arran amb el lema ‘Contra la dictadura de l’euro, sobirania popular’. Més de dos-cents agents antiavalots, un centenar d’agents de paisà i una quarantena de furgonetes de la policia catalana van arribar als carrers cèntrics de Gràcia fent formacions i desfilant a prop dels manifestants. La policia va fer també una barrera protectora amb desenes d’agents a la seu de Convergència (CDC) al carrer Còrsega. La seva presència i la formació amb què es mouen va sorprendre els veïns del barri, que en alguns trams van xiular els agents. Alguns dels presents van fer fotografies del desplegament policíac.

Foto: @FacuDiazT

Foto: @albert_bch

Foto: @SiitoMellark

Foto: @15Mbcn_tv

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any