L’origen de Farragut Avenue, Portolà Street, Crespí Drive i Font Boulevard de San Francisco

  • Un mapa interactiu permet descobrir els noms de carrers i places de la ciutat californiana, alguns dels quals tenen vincles amb el nostre país

VilaWeb
Redacció
02.05.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Saber l’origen del nom dels carrers i places d’algunes ciutats és molt fàcil. L’Ajuntament de Barcelona, per exemple, ofereix als més curiosos el Nomenclàtor dels carrers. I el desenvolupador web californià Noah Veltman ha publicat History of San Francisco Place Names, on podem descobrir l’origen del nom de vies com Farragut Avenue, Portola Street (i Drive), Crespi Drive, Palou Avenue, Font Boulevard i Serra Boulevard.

A través d’aquest mapa interactiu, es poden descobrir uns quants personatges històrics lligats al nostre país que donen nom a carrers i avingudes de la ciutat californiana.

És el cas de l’almirall David Farragut, amb vincles menorquins; el soldat i explorador català Gaspar de Portolà; els missioners mallorquins Joan Crespí i Francesc Palou i el català Pere Font, a més de fra Juníper Serra, nom amb què és conegut Miquel Josep Serra i Ferrer, fundador de les missions franciscanes de l’alta Califòrnia, del qual enguany se celebra el tercer centenari del naixement.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any