Un aturat indignat amb els polítics, autor dels trets contra policies a Roma

  • L'atac ha tingut lloc abans que el govern del centrista Enrico Letta prengués possessió al Quirinal

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
28.04.2013 - 11:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Poc abans de la presa de possessió al Quirinal del nou govern de coalició italià format pel centrista Enrico Letta, del Partit Demòcrata (PD), un home ha disparat trets davant la porta del Palau Chigi, l’oficina del primer ministre a Roma. Hi han quedat ferits dos policies, a més d’una vianant. L’autor dels trets ha estat detingut.

L’atacant ha estat identificat com a Luigi Preiti, un calabrès de quaranta-nou anys, que ha aconseguit disparar cinc trets que han ferit els dos agents i una dona.

L’incident ha tingut lloc a les 11.30 quan Preiti, ben vestit, ha obert foc enmig de la plaça i ha causat el pànic entre els vianants. Es troba hospitalitzat al centre mèdic San Giovanni per una ferida al cap produïda durant la detenció. Les primeres investigacions apunten que ha actuat sol.

Preiti hauria confessat a la policia que ha obert foc prop de la residència del primer ministre perquè ‘volia matar els polítics’. ‘Ho ha confessat tot. No sembla una persona desequilibrada. És un home amb molts problemes que estava desesperat’, ha declarat el fiscal Pierfilippo Laviani després de la primera sessió d’interrogatoris amb l’acusat, que està divorciat i no té feina. ‘En general volia disparar contra els polítics, però com que no podia arribar-hi ha disparat contra la policia’, ha afegit. Segons que sembla, tenia la intenció de suïcidar-se.

El tiroteig s’ha produït poc abans de la presa de possessió del nou govern de coalició italià, tancat ahir per Enrico Letta. La cerimònia no es fa al Palau Chigi, sinó a la seu del cap d’estat, coneguda com el palau del Quirinal, a un quilòmetre de distància.

Notícia relacionada:

El govern del centrista Enrico Letta pren possessió al Quirinal

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any