Una web impulsada per les assemblees exteriors de l’ANC explica el procés sobiranista al món

  • La pàgina entra en funcionament avui, Dia Internacional de la Catalunya Exterior

VilaWeb
Redacció
28.04.2013 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les assemblees exteriors de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) són al darrere de la pàgina CatalanAssembly.org, que té per objectiu d’explicar al món el procés de democràcia participativa que ha posat en marxa el poble de Catalunya per a esdevenir un nou estat d’Europa. La pàgina ha d’entrar en funcionament avui, Dia Internacional de la Catalunya Exterior, i ha de servir per explicar amb arguments la decisió d’emprendre pacíficament i democràtica el camí cap a la independència.

Alhora vol ser una eina útil per a totes les assemblees exteriors, per difondre l’agenda dels actes previstos a cada ciutat del món on hi ha presència de l’ANC, a més de compartir recursos i notícies de cada indret.

La pàgina web arrenca en anglès i s’anirà traduint a totes les llengües possibles gràcies a la col·laboració dels membres de la sectorial de traductors. També servirà de lloc d’encontre d’aquells que resideixen a l’estranger i vulguin contribuir a construir el camí que ha començat Catalunya cap a la independència.

Actualment hi ha més de deu assemblees exteriors de l’ANC establertes o en procés de constitució, repartides pels cinc continents.

L’activació de la web, que se suma a les moltes iniciatives que volen explicar la situació política del país a l’estranger (com per exemple les dels col·lectius EmmaOliba i Wilson), es fa el Dia Internacional de la Catalunya Exterior, una iniciativa de la Federació Internacional d’Entitats Catalanes (FIEC), que agrupa la majoria de centres, casals i associacions catalanes de l’exterior. En la trobada de casals catalans del con sud d’Amèrica del 1997, a la ciutat argentina de Mendoza, la FIEC va presentar la proposta d’instituir aquesta diada cada primer diumenge després de Sant Jordi. La proposta fou aprovada majoritàriament, tant per les comunitats catalanes d’Amèrica com per les d’Europa i la resta del món. El 1998 se’n celebrà la primera i el 4 de març de 1999, el Parlament de Catalunya va aprovar una resolució que la declarava oficial.

Recurs relacionat:

Discurs del president Artur Mas en ocasió de la diada d’enguany.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any